Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Най-компактният VR компютър досега е новият мини-десктоп MSI Trident

MSI Trident е поредният интересен представител на новото поколение VR-ready компютри, които се отличават не само с мощен хардуер, но също така с компактни размери и с привлекателен дизайн.

16 ноември 2016
5596 прочитания
5 одобрения
0 неодобрения

Разрастващият се сегмент на виртуалната реалност налага нови изисквания към съвременната компютърна техника не само по отношение на производителността на хардуерната конфигурация, но и към дизайна и размерите на самите машини. В резултат на това, вече се появяват някои необичайни, но компактни формати за РС-та, като например представения преди няколко месеца преносим Omen модел на HP.

MSI Trident VR PC

Сред първопроходците в тази тенденция обаче е небезизвестната компания MSI, която тези дни обяви още един интересен продукт, представен като най-компактния настолен VR компютър досега – моделът Trident.

Прочетете още: Виртуалната реалност и бъдещето на РС индустрията

MSI Trident VR PC

Претенциите на новия MSI Trident за въпросната титла изглеждат съвсем основателни, при положение, че габаритите на корпуса са 346,3 × 232,5 × 71,8 мм, теглото е 3,17 кг., а обемът му – само 4,7 литра.

MSI Trident VR PC

В това пространство, както може да се очаква, е вместен доста мощен хардуер, оглавяван от процесор Intel от 6-о поколение (Skylake) с избор до 4-ядрения модел Core i7-6700, работещ на честоти 3,4 – 4GHz. Към тези чипове може да се добави оперативна памет с обем до 32GB, както и дискретен графичен ускорител MSI GeForce GTX 1060 Gaming с 3 или 6 GB видеопамет GDDR5, който поддържа възпроизвеждане на графика и видео с 4K резолюция.

MSI Trident VR PC

Въпросният мини-компютър разполага и с ефективна охладителна система Silent Storm Cooling 2, както и със зрелищно осветяване RGB Mystic Light. Корпусът е с дизайн, който позволява позиционирането му както хоризонтално, така и вертикално (посредством влизаща в комплекта поставка).

MSI Trident VR PC

VR машината MSI Trident може да се окомплектова също с 2,5-инчови хард дискови и твърдотелни М.2-базирани устройства за съхранение. На разположение са също Wi-Fi 802.11ас и Bluetooth 4.2 модули за безжична връзка, а наборът от достъпни портове включва USB 3.1 Type-C и USB 3.1 Type-А, както и HDMI. Всичко това се управлява от операционна система Windows 10. 

MSI Trident VR PC

Възможностите за избор на различни конфигурации предполага и известно разнообразие от цени. Те едва ли ще са ниски, но качествата на мини-компютъра Trident изглеждат достатъчно интересни, за да съжаляваме, че от известно време насам MSI не предлага официално продукцията си у нас. За щастие, вариантът онлайн покупка все пак е налице. А ето и малко вдъхновяващо видео:


5 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Персонални компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Най-компактният VR компютър досега е новият мини-десктоп MSI Trident"    

абонамент за бюлетина