Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Шлемът Huawei VR излиза „скоро“ и ще струва около $90

А проблем с недостиг на съдържание не би трябвало да има, защото, по думите на компанията, и в момента за Huawei VR има над 500 безплатни филма, стотици панорамни видеоклипове и множество игри.

15 ноември 2016
4824 прочитания
5 одобрения
1 неодобрение

За шлема за виртуална реалност Huawei VR, предназначен за използване заедно с флагманските смартфони на китайския производител научихме още през април, но до този момент не се ззнаеше нищо по отношение на сроковете за пазарен дебют и цената на устройството. Все пак ето, че дойде време и за тази информация.

 Huawei VR

Според китайски източници, хедсетът Huawei VR ще струва окoло $90. Това е около три пъти повече, отколкото иска другият китайски гигаант Xiaomi за аналогичния си продукт, но е горе-долу толкова, колкото струват VR хедсетите на повечето други производители на смартфони.

Прочетете още: Виртуалната реалност и бъдещето на РС индустрията

 Huawei VR

Както сигурно вече знаете, VR шлемът на Huawei е предназначено за икзползване със смартфони с диагонали на екрана над 5,5 инча (каквито са Huawei Mate 9 Pro, Mate 9 Porsche Design и Huawei P9 Plus). Разбира се, за VR приложенията е важно резолюцията на екрана, на който се възпроизвежда изображението, да е възможно най-висока, така че в това отношение най-много ще спечелят собствениците на наскоро представения апарат Huawei Mate 9 Pro, чийто дисплей е с резолюция 2560х1440 пиксела.

 Huawei VR

Според информацията от Huawei, дори в момента за техния шлем има над 500 безплатни филма, стотици панорамни видеоклипове и множество игри. Т.е. недостигът на съдържание в случая не би трябвало да е проблем. Колкото до това кога ще излезе устройството на пазара, то отговорът на компанията е „скоро“.

5 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Потребителска електроника"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Шлемът Huawei VR излиза „скоро“ и ще струва около $90"    

абонамент за бюлетина