Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Свръхтънкият телевизор-тапет на LG ще излезе на пазара догодина?

Свръхтънките гъвкави панели Wallpaper OLED TV най-вероятно ще се появят през 2017-а в телевизорите на LG от серия W7, които първоначално ще бъдат представени с два модела – с диагонали 65 и 77 инча. З

14 ноември 2016
7301 прочитания
16 одобрения
0 неодобрения

Фактът, че телевизорите изтъняват едва ли изненадва някого в днешно време. Но все пак със сигурност ще е интересно да видим ТВ приемници, които могат да се навиват на руло или да се “залепват” на стената почти като тапет … И по всичко личи, че няма да чакаме още дълго за появата им по магазините.

LG Wallpaper OLED TV

Това подсказва сайтът на стандартизиращата организация Wi-Fi Alliance ,където се е появила любопитна информация за новите телевизори на компанията LG, базирани на органични светодиоди (OLED). Именно такива тези панели се очакват на пазара през следващата година, като се споменава, че те ще бъдат използвани във фирмените телевизори от серии B7, C7, E7 и G7 с диагонали от 55 до 77 инча. Очаква се да има както представители с традиционни плоски дисплеи, така и такива с извити екрани.

Прочетете още: Телевизорът като тапет – LG показа екран с дебелина само 1 мм

LG Wallpaper OLED TV

Най-голям интерес обаче предизвиква серията телевизори с обозначение W7, под което, според специалистите, се крият свръхтънките гъвкави панели Wallpaper OLED TV, чийто прототипи бяха демонстрирани през 2015 г (откогато са и публикуваните тук снимки). На сайта на Wi-Fi Alliance в серията W7 се споменават два модела -  с диагонали 65 и 77 инча. Според предварителната информация дебелината на Wallpaper OLED TV екраните с такива размери е 1 мм, а теглото – около 1,9 кг.

При тези габарити панелите от новия тип ще могат да се използват буквално като тапети. Според идеята на LG, за закрепването на такъв телевизор към стената ще се използва специална магнитна основа, която се монтира предварително на подходящото място на стената.

LG Wallpaper OLED TV

Почти сигурно е, че при появата си на пазара Wallpaper OLED TV устройствата ще струват няколко хиляди долара, така че няма да са по джоба на всеки. За съжаление, засега от компанията LG не коментират тази информация, така че засега е най-добре да я приемаме като предположение. По-рано обаче от южнокорейският гигант действитеолно обещаха техните гъвкиави дисплеи да са на пазара през 2017-а, така че това предположение не е лишено от основания.

16 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Потребителска електроника"
КОМЕНТАРИ ОТ  
hristov82
17:44, 14 ноември 2016
Това е много интересно тънки и гъвкави. До сега ги правеха заоблени, което не беше особено ефективно но тази нова технология изглежда обещаваща.
1
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Свръхтънкият телевизор-тапет на LG ще излезе на пазара догодина?"    

абонамент за бюлетина