Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Цените на всички настолни Kaby Lake процесори вече са известни

Онлайн ритейлъри вече приемат предварителни поръчки за най-новите 14-нанометрови десктоп чипове на Intel и макар доставките да започват чак през януари, вече можем да видим в подробности колко ще струват всички нови процесори от фамилия Kaby Lake-S, в това число моделите Intel Core, Celeron и Pentium.

14 ноември 2016
5096 прочитания
7 одобрения
4 неодобрения

Всеки изминал ден ни приближава към януари 2017-а, когато би трябвало да дебютира 14-нанометровите десктоп процесори на Intel от новото поколение Kaby Lake, очаквани с интерес от немалко ентусиасти, геймъри и бизнес потребители, на които им предстои обновление на РС базата. Както обикновено, с особено голям интерес се очакват подробностите за цените на тези чипове от фамилия Kaby Lake-S, а ето, че малко след частичната информация от началото на месеца, вече можем да научим в детайли и цените на всички подготвени за първата вълна  CPU продукти от това поколение.

Intel Kaby Lake-S desktop processors

Това става благодарение на факта, че някои американски онлайн ритейлъри вече приемат предварителни поръчки за приемниците на Skylake. Един от тези онлайн магазини - ShopBLT – е добавил в своя каталог както боксовите, така ОЕМ версиите на процесорите Core i5 и Core i7, които излизат през януари догодина.

Прочетете още: Характеристиките на настолните CPU Kaby Lake-S - потвърдени от Intel

Intel Kaby Lake-S desktop processors

На същия сайт са изброени и представителите на линиите Core i3, Pentium и Celeron, принадлежащи към фамилията Kaby Lake, които вероятно ще излязат по същото време. И най-интересното е това, че цените на все още неансонсираните чипове Intel Kaby Lake, поне към момента на предварителните заявки, са практически идентични с тези на процесорите от предишното поколение Skylake при пазарния им дебют.

Intel Kaby Lake-S desktop processors

Така на същите ценови нива потребителите ще могат да си купят добавка към работната честора, чийто размер зависи от конкретния модел. И колкото по-високо е позициониран въпросният CPU модел, толкова по-голяма е тази честотна добавка.

За нагледност и по-удобно възприемане на цялата ценова информация ви предлагаме сравнителна таблица с цените и работните честоти на процесорите от новото поколение Intel Kaby Lake срещу аналогично позиционираните модели от предишното поколение Skylake.

Intel Kaby Lake-S desktop processors prices

В заключение само ще припомним, че за настолните процесори от седмо поколение компанията Intel е приготвила и нови чипсети от т.нар. 200 Series. Засега се знае за наличието на седем модела такива чипсети, предназначени за дънните платки от различните класове. В сравнение със системните логики от стотната серия, новите чипсети ще предложат повече достъпни линии PCI Express 3.0 и някои нови възможности за овърклок и управление на платформата.

7 одобрения
4 неодобрения
Още от рубрика "Процесори"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Цените на всички настолни Kaby Lake процесори вече са известни"    

абонамент за бюлетина