Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Характеристиките на настолните CPU Kaby Lake-S - потвърдени от Intel

Intel публикува документ, разкриващ някои от базовите характеристики на процесорите Kaby Lake-S за настолни компютри както и датата за възможен старт на доставките им към хардуерните партньори – 4 ноември.

31 октомври 2016
11775 прочитания
3 одобрения
4 неодобрения

Както сигурно вече всички знаят, Intel се готви да започне продажбите на настолните процесори от семейство Kaby Lake едва към края на тази или началото на следващата година. Подготовката за комерсиалния дебют на въпросните CPU чипове обаче тече с пълна пара, а това води и до някои официални разкрития за тях, с които трябва да са запознати най-малко хардуерните партньори на корпорацията. Както обаче се случва обикновено, информацията бързо става достояние и на специализираните медии, които разпространяват споделените от Intel данни за наименованията на десктоп чиповете от 7-о поколение, част от характеристиките им и датата за евентуално начало на доставките.

Intel Kaby Lake CPU family

Според известната до момента неофициална информация, продажбите на 4-ядрените процесори Core i7 и Core i5 от фамилия Kaby Lake-S за настолни РС за крайни потребители би трябвало да започнат в периода от 50-тата седмица на настоящата до 2-рата седмица на следващата година, т.е. в промеждутъка между 12 декември и 15 януари. А от публикувания от Intel официален документ пък става ясно, че хардуерните партньори на корпорацията могат да очакват първите партиди нови чипове още от 4 ноември. Що се отнася до двуядрените процесори Core i3 от поколение Kaby Lake-S, то те ще излязат на пазара в периода от 6 февруари до 7 май 2017 г.

Прочетете още: Нови детайли за процесорите AMD Summit Ridge и Intel Kaby Lake-S

Между средата на декември 2016-а и средата на януари 2017 г. Intel ще представи общо 11 чипа Kaby Lake-S: три процесора Core i7, седем Core i5 и един Xeon E3 v6. Всички нови CPU изделия ще използват степинг B0 и ще имат увеличена (в сравнение с предшествениците си от семейство Skylake-S) тактова честота при запазени аналогични топлинни мощности и съвместимост с дънните платки на базата на чипсетите на Intel от серия 100 и цокъла LGA1151. Като се има предвид, че доставките на новите процесори към производителите на РС техника започват още тази седмица, може да се приеме, че дадените в таблицата по-долу спецификации са окончателни и не подлежат на повече промени (с изключение може би на данните за L3 кеша и TDP рейтингите, които са взети от неофициални източници).

Intel Kaby Lake-S specs

Колкото до официалния анонс на Kaby Lake-S и началото на продажбите им, едва ли има особен смисъл да се представя нова платформа в последното тримесечие, тъй като в този период повечето партньори на Intel обикновено се опитват да се избавят от залежалите складови наличности от досегашни CPU, а появата на нови чипове неизбежно намалява търсенето на старите. Затова има голяма вероятност официалният анонс на Kaby Lake процесорите за настолни РС да се състои по време на изложението CES 2017 в началото на януари.

Intel Kaby Lake-S media coding

Intel Kaby Lake процесорите ще се отличават с някои важни подобрения в сферата на мултимедийното кодиране

В зключение остана да припомним, че процесорите Intel Kaby Lake са базирани на подобрена архитектура  Skylake, която включва и усъвършенстван блок за кодиране и декодиране на видео. Благодарение на обновената микроархитектура, повишените тактови честоти, технологията Speed Shift v2 и другите подобрения, новите 14-нанометрови чипове ще имат по—висока производителност в сравнение с предшествениците си. Колко точно ще е по-висока тя, ще разберем със сигурност едва след първите независими тестове.

3 одобрения
4 неодобрения
Още от рубрика "Процесори"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Характеристиките на настолните CPU Kaby Lake-S - потвърдени от Intel"    

абонамент за бюлетина