Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Видео на деня: как работи мобилен телефон с …шайба

Новото самоделно устройство на Mr. Volt налага използването на стилус или химикалка, тъй като шайбата е станала доста малка и пръстите просто не влизат в дупките. Но въпреки това апаратът пак е интересен. Вижте го и вие.

28 октомври 2016
5620 прочитания
10 одобрения
1 неодобрение

Днешните тийнейджъри едва ли знаят какво е това телефон с шайба, освен ако не са виждали такъв на картинка в учебниците по история. Техните родители обаче със сигурност си спомнят тези апарати в пристъпите на носталгия по младежките години. Но докато някои се ограничават само със спомените, други ги превъплъщават в реалност … а техните интерпретации може да се окажат и доста любопитни.

Rotary Cell Phone Prototype

Доказателство за това е поредното изобретение на американския инженер, станал известен в YouTube като Mr. Volt, когато преди време направи носимо комуникационно устройство в стила на ръчния комуникатор Pip-Boy 3000 от пост апокалиптичната RPG игра Fallout (на второто видео). Тоз път обаче въпросният джентълмен е направил уникален мобилен телефон, екипиран не с бутони за набиране, а с шайба.

Прочетете още: Пълно ръководство за асемблиране на компютър стъпка по стъпка (част 1)

(GIF анимацията се задейства с клик върху илюстрацията)

Наистина, за разлика от класическите телефонни апарати, при които се набираше с пръст, мобилното устройство на Mr. Volt налага използването на стилус или химикалка, тъй като шайбата е станала доста малка и пръстите просто не влизат в дупките на устройството.

Това обаче не прави самоделния мобилен телефон по-малко интересен. В него освен шайбата има малък екран, бутон за включване и изключване, а също два бутона и кръгов превключвател за управление на предния панел.

Възможностите на мобилния апарат обаче са доста скромни и включва всичко на всичко шест опции: устройството може да звъни, да съхранява един номер в паметта си, да изпраща SMS-и на въпросния номер, да хваща радио сигнали, да показва информация за системата (т.е. заряда на батерията и състоянието на мрежат), а също и да минава в спящ режим.

Е, като за самоделка толкова…но ако ви е интересно, вижте как изглежда и клетъчният ръчен комуникатор в стил Fallout на Mr. Volt:

10 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Видео на деня: как работи мобилен телефон с …шайба"    

абонамент за бюлетина