“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

 олонизаци€та на ћарс в плановете на »лон ћъск Ц нови подробности

ќрди от роботи-миньори, огромни тунели за производство и горивна независимост Ц това са само част от идеите, които »лон ћъск намира за приложими в негови€ неверо€тен план за колонизаци€ на „ервената планета.

25 октомври 2016
5493 прочитани€
12 одобрени€
4 неодобрени€

ѕо-малко от месец мина, откакто »лон ћъск представи ћеждупланетната транспортна система (Interplanetary Transport System, ITS) и нахвърл€ н€кои детайли за това как неговата компани€ SpaceX ще открие колонизаци€та на ћарс, така че въображението ни все още е под пара, но ето че то вече има и нова порци€ “храна” за действие. “ези дни на онлайн ресурса Reddit се състо€ поредната јћј сеси€ с именити€ предприемач, в хода на ко€то той сподели и нови подробности за сво€ неверо€тен план за овлад€ване на „ервената планета. ќобобщаваме ги накратко в следващите редове.

 олонизаци€та на ћарс в плановете на »лон ћъск – нови подробности

» така, във видени€та на »лон ћъск неотменна част от бъдещите колонии на ћарс ще бъдат множество роботи-миньори. Ќа т€х ще бъде възложена задачата за прокопаването на многобройни тунели под повърхността на планетата, които ще образуват сложна подземна промишлена инфраструктура. “ака бъдещите колонисти на ћарс, които ще живе€т в красиви и елегантни куполи от въглеродни влакна и стъкло може и никога да не вид€т и усет€т недотам привлекателната страна от живота на, или по-точно под повърхността на, „ервената планета.

ѕрочетете още: —тр€скащите обекти и чудовища, които »нтернет усп€ да открие на ћарс

ƒокато отговар€ на въпроси, илон ћъск разкрива и как според него колони€та ще може да се содбие с независимост от «ем€та по отношение на горивото за космическите апарати. —поред него, използвайки капсули Dragon за изпълнение на разузнавателни задачи колонистите ще могат да намер€т най-добри€ възможен начин за добиване на вода в количества, необходими за производството на гориво. ѕърви€т камък на ћарсиански€ завод за производство на такова гориво може да бъде положен още от първи€ кораб, който стигне до там, достав€йки ц€лото необходимо оборудване в рамките на планирана за 2018 г. безпилотна миси€. ≈кипът на първата пилотирана миси€ до ћарс пък може да продължи строителството. —лед това компани€та SpaceX има намерение да удво€ва бро€ на стартовете при вс€ко идеално взаимно разположение на «ем€та и ћарс (т.е. на всеки 26 месеца) дотогава, докато колони€та на „ервената планета не стане напълно независима при производството на гориво.

ќсновател€т на SpaceX обаче не отговар€ на нито един въпрос относно текущото състо€ние на ракетата Falcon 9 (ко€то, както сигурно знаете, на 1 септември се взриви на стартовата площадка при подготовката за старт). «атова пък ћъск за€ви, че при подобаващо техническо обслужване финалната верси€ на ракетата-носител Falcon 9 (Block 5) ще може да се използва “почти безкрайно”.  ъм производството на Falcon 9 (Block 5) компани€та би тр€бвало да пристъпи през следващите 6-8 месеца.

“ова обаче далеч не е последната порци€ данни по отношение на грандиозни€ план на SpaceX за колонизаци€та на ћарс. ѕрез следващите година-две ни предстои да научим още множество подробности от него, включително за пътнически€ отсек на ITS, които »лон ћъск обещава да сподели по подобен начин. ≈, очакваме ги с нетърпение.

12 одобрени€
4 неодобрени€
ќще от рубрика "Ћюбопитно"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
" олонизаци€та на ћарс в плановете на »лон ћъск Ц нови подробности"    

абонамент за бюлетина