Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Facebook ще започне да допуска и по-“откровени” публикации

Поне така обещават от компанията след серия спорове и недоволни изказвания по неин адрес по повод на премахване на “нееднозначно” съдържание от мрежата.

25 октомври 2016
4842 прочитания
4 одобрения
0 неодобрения

Едно от многото обвинения към Facebook, особено напоследък, уличава най-голямата социална мрежа в доста тежка степен на цензура, при това изглежда съвсем не без основания. От компанията обаче изглежда имат доброто желание да посмекчат контрола в това отношение: Facebook ще започне да допуска и по-“откровени” материали, ако те са “интересни, значими и важни за обществеността”. Поне така обещават от компанията след серия спорове и недоволни изказвания по неин адрес по повод на премахване на “нееднозначно” съдържание от мрежата.

Facebook Censorhsip

“Нашето намерение е да допускаме повече картинки и истории без риск за безопасността или за показването на твърде графични изображения на непълнолетни или на хора, които не искат да ги виждат”, пишат в официалния новинарски блог Джоел Каплан (Joel Kaplan), вицепрезидент по въпросите за глобалната публична политика и Джъстин Ософски  (Justin Osofsky), вицепрезидент за глобалните операции и медийните партньорства.

Прочетете още: Още от скритите функции, които всеки Facebook маниак трябва да знае

Facebook Censorhsip

Всъщност Facebook вече от доста време насам се намира под натиска на обществеността за промяна на стандартите, които не позволяват публикуването в социалната мрежа на материали, включващи в определен контекст например секс или насилие. Това обаче води и до премахването на съвсем релевантно съдържание. Неотдавна например Facebook поднесе извинение за премахване на видео на шведска благотворителна организация за борба с рака, в което е била показвана проста анимация на женски гърди. През септември пък социалната мрежа предизвика нова вълна на негодувание, след като премахна важна снимка от Виетнамската война, която по-късно отново върна на място.

Facebook Censorhsip

За съжаление, от Facebook не казват почти нищо затова как точно смята да приложи тази евентуална промяна в политиката си и да започне да допуска до публикуване това “по-откровено” съдържание. “Ще работим с нашата общност и с партньорите си, за да изясним как точно да го правим”, заявяват Каплан и Ософски. По техните думи, различните култури имат различни стандарти, затова и решенията за допускане или не до публикация на даден материал често са доста субективни.

4 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Facebook ще започне да допуска и по-“откровени” публикации"    

абонамент за бюлетина