Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Switch – така се нарича новата (модулна) гейм конзола на Nintendo

Nintendo показа за първи път новата си гейм конзола Switch, известна по-рано под името NX. Тя представлява хибрид между портативна и стационарна приставка, изпълнен във формат на таблет с подвижни контролери отстрани. Има също док станция за телевизор, поддръжка за стандартни контролери и картриджи. Очакваме всичко това на пазара след март догодина.

21 октомври 2016
4633 прочитания
4 одобрения
0 неодобрения

От няколко седмици насам се очакваше Nintendo да направи предварителен анонс на своята нова гейм конзола, известна под името NX и тези очаквания бяха опревдани вчера с тази разлика, че официалното наименование на устройството е Nintendo Switch.

Nintendo Switch game console

В случая думата Switch е използвана уместно, тъй като новата гейм конзола на компанията има елементи на модулен дизайн, който позволява включване и изключване на някои части от нея. Всъщност Nintendo Switch представлява хибрид между портативна и стационарна приставка, изпълнен във формат на таблет с контролери отстрани, които могат да се слагат и махат в зависимост от желанието на потребителя и да се използват и по двата начина. 

Прочетете още: Pokémon GO – ролята на Nintendo и бъдещето на поредицата

Nintendo Switch game console

Това означава, че в “портативен режим” контролерите могат да бъдат както включени в конзолата, така и използвани отделно. Предвидена е възможност за едновременна игра за двама потребители на една конзола посредством разделяне на екрана. Възможна е също колективна игра на две конзоли, като на разположение е и док станция за включване към телевизор.

Nintendo Switch game console

На публикувания от компанията първи трейлър на Nintendo Switch могат да се видят няколко игри, които очевидно се поддържат от новата конзола: The Legend of Zelda, The Elder Scrolls 5: Skyrim, Mario Kart 8, NBA, нова игра за Super Mario и Splatoon.

За съжаление, от Nintendo не споделят никакви конкретни хардуерни или функционални характеристики на Switch, така че засега за тях може само да се гадае  - пак от показания видео клип. В него се демонстрира например възможност за използване на сменяеми картриджи от тип GameCard, които се слагат в самата конзола.

Nintendo Switch game console

Официалният дебют на новата гейм конзола Nintendo Switch по план трябва да се състои през март 2017 г. Тогава ще научим също подробните характеристики и цената на устройството.

Nintendo Switch game console

4 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Потребителска електроника"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Switch – така се нарича новата (модулна) гейм конзола на Nintendo"    

абонамент за бюлетина