Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Всеки нов дом да е със зарядно за електромобили, иска ЕК

Новата инициатива на Еврокомисията може скоро да бъде претворена в реалност, ако мине и в Парламента. Идеята е това изискване да влезе в сила до 2023 г. както за новите жилища, така и за обектите, подлежащи на основен ремонт.

18 октомври 2016
4693 прочитания
8 одобрения
1 неодобрение

Към днешна дата, изглежда доста сигурно, че бъдещето принадлежи на електромобилите. Наистина, сигурно все още има достатъчно много хора, които имат своите съмнения в това, но тези скептици изглежда не са много поне сред членовете на Европейската комисия. На този извод навежда публикувана в авторитетното германско издание Spiegel информация, според която Еврокомисията готви инициатива, предвиждаща всеки нов дом, построен в ЕС, да има система за зареждане на електромобили.

Home charging

Според този план на ЕК, малките домове и сгради трябва да разполагат най-малкото с контакт с извод за включване на съответните кабели. При по-големите сгради пък на всяко десето паркомясто трябва да има зарядна станция, цената на която, по данни на Еврокомисята, може да достига 75 хиляди евро.

Прочетете още: Само електромобили по пътищата след 2025-а – това обмислят в Норвегия

Идеята е това изискване да влезе в сила до 2023 г. както за новите жилища, така и за обектите, подлежащи на основен ремонт.

Разбира се, представителите на пазара на недвижими имоти и строителните компании не са особено щастливи от този законопроект. Според Кай Варнеке (Kai Warnecke), президент на организацията Haus und Grund, която представлява интересите на домовладелците и арендаторите в Германия, “Брюксел форсира технологията (на електромобилите) без оглед на това, дали за нея има или не бъдеще на пазара”.

8 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Lifestyle"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Всеки нов дом да е със зарядно за електромобили, иска ЕК"    

абонамент за бюлетина