Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Благоевград също става домакин на технологичен празник през ноември

HackBlagoevgrad е едноседмичен ИТ форум, който ще комбинира конферентния формат от презентации и работилници с хакатон за разработка на конкретни продукти. Събитието ще се проведе в кампуса на Американския Университет в България (АУБ) през седмицата от 14 до 20 ноември.

18 октомври 2016
4113 прочитания
4 одобрения
1 неодобрение

Технологичните конференции i хакатоните (а да не забравяме и гейм турнирите от серията Game Ninja, тази година отбелязаха доста активно присъствие не само в столицата, но и в цялата страна. Техни домакини бяха на практика почти всички големи градове, така че сега определено е ред и на Благоевград – място, което може да се похвали с доста голяма концентрация от ВУЗ-ове и студенти от цялата страна. Затова по-скоро изненадващо е, че този български град ще бъде домакин на ИТ събитие за първи път. Затова пък самото събитие изглежда ще бъде доста мащабно и ще продължи цяла седмица.

HackBlagoevgrad

Става въпрос за HackBlagoevgrad - форум, който по думите на организаторите има за цел “да отпразнува последните технологии в разработката на софтуер и хардуер”, както и да ги промотира пред студенти, ученици, ентусиасти, утвърдени специалисти и изобщо всички ИТ любители от Благоевград и страната.

Прочетете още: Поредният регионален хакатон е във Велико Търново на 22-23 октомври

Всъщност HackBlagoevgrad е едноседмичен ИТ форум, който ще комбинира конферентния формат от презентации и работилници (между 14 и 18 ноември) с хакатон (18-20 ноември) за разработка на конкретни продукти, така че по всяка вероятност ще може да предложи по нещо интересно за всякакви вкусове.

На официалния сайт на мероприятието вече може да се види общата програма, а темите на лекциите ще бъдат обявени към края на октомври. Събитието ще се проведе в кампуса на Американския Университет в България (АУБ) през седмицата от 14 до 20 ноември.

4 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Благоевград също става домакин на технологичен празник през ноември"    

абонамент за бюлетина