Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Продажбите на Oculus Touch започват през декември, цена $200

Според представители на Oculus, техният Touch ще дебютира на пазара от 6 декември на цена от $200. В комплекта ще влизат два контролера допълнителна камера и две игри - VR Sports Challenge и The Unspoken. При пазарния си старт Oculus Touch ще поддържа общо 35 гейм заглавия.

11 октомври 2016
4367 прочитания
0 одобрения
1 неодобрение

При дебюта на потребителските VR шлемове Oculus Rift и HTC Vive VR едно от главните предимсства на втория модел беше наличието на сензорни контролери за движенията. Това донякъде се дължеше на различни акцент на продуктите: Rift беше насочен предимно към настолните игри, докато Valve и HTC концентрираха усилията си към по-динамичните игри с много движение в стаята. В резултат наа това хедсетът Rift се доставяше с Xbox One контролер, а Vive – с два контролера за движение и поддръжка наа сензора Lighthouse. Това, разбира се, се отрази и на цените: при сходни характеристики шлемът Rift се продаваше за около $600, а Vive  - за $800.

Oculus Touch

Още преди да пусне на пазара своя хедет обаче, компанията Oculus вече работеше и по собствен контролер за движенията. Той не беше готов за официалния дебют на Rift, но изглежда производителят вече има готовност да предложи и него под името Oculus Touch. Това стана ясно по време на фирменото мероприятие Oculus Connect 3, където представители на компанията обявиха, че контролерът ще излезе на пазара точно преди Коледните празници: масовите му доставки ще започнат на 6 декември, докато предварителни поръчки вече се приемат – от вчера, 10 октомври.

Прочетете още: “Виртуална телепортация” до 2025-а обещават от Facebook

Oculus Touch

Комплектът Oculus Touch всъщност включва два контролера, допълнителна камера (която в Oculus наричат „групов сензор“) и игрите VR Sports Challenge и The Unspoken, като всичко това ще се предлага за $200, гласи наличната информация.

Точно такава цена се спрягаше и в циркулиращите по-рано слухове, но има и някои важни нови подробности, свързани с работата на сензорите. И те гласят, че пълноценна игра в стаята все пак няма да е възможна. За разлика от системите Vive Lighthouse за такава среда няма да са достатъчни дори две камери. Качеството на улавяне на движенията ще зависи от това как точно потребителят разположи камерите (за което има множество варианти), но дори при диагонално разположение за 360-градусова игра пространството ще бъде ограничено, твърдят експертите. За пълноценно проследяване на движенията в стаята на нивото на Vive ще е нужна и трета камера, която се продава отделно за $80.

Oculus Touch

Едновременно с анонса на дебютната дата на контролера Oculus потвърдиха, че при пазарния си старт през декември Touch ще поддържа 35 VR игри. Ще бъде интересно да разберем как потребителите ще приемат тази система.

0 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Потребителска електроника"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Продажбите на Oculus Touch започват през декември, цена $200"    

абонамент за бюлетина