Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Електромобили могат да се правят и на … 3D принтер

Това демонстрираха на практика компаниите Honda и Kabuku, които показаха едноместен прототипен електромобил, създаден почти изцяло посредством 3D печат.

07 октомври 2016
5032 прочитания
2 одобрения
0 неодобрения

Две от най-обещаващите технологични тенденции на днешния ден безспорно са електромобилите и 3D печатът. А когато двете се съчетаят, се получава нещо много интересно от типа на първия в историята електромобил на Honda, чийто корпус е напечатан на 3D принтер.

The 3D printed car by Honda and Kabuku

Премиерата на въпросното чудо на техниката се състоя тези дни в Япония по време на изложението CEATEC 2016. А разработеният съвместно с технологичната компания Kabuku, компактен електрокар се различава доста от електромобилите за повече или по-малко масова употреба, които ни показват напоследък.

Прочетете още: Ето как изглежда първата офис-сграда, създадена с 3D принтер

The 3D printed car by Honda and Kabuku

Колата на Honda и Kabuku, е построена на базата на лек корпус с тръбна рамка, в който е предвидено място само за водача. Зад него е разположен неголям товарен отсек, предназначен за товарене на куриерски пратки. Това подсказва и идеята за основно предназначение на “отпечатания” електромобил.

The 3D printed car by Honda and Kabuku

Изглежда непретенциозно наистина, но куриерските служби сигурно ще оценят по достойнство едно такова превозно средство. От Honda и Kabuku отбелязват, че технологията за 3D печат ускорява съществено производствения процес и намалява значително цената му, така че, по техните думи, “прототипът подхожда идеално и за серийно производство”.

The 3D printed car by Honda and Kabuku

За съжаление, от компаниите не съобщават конкретни данни за електродвигателя и батериите на своя едноместен куриерски електромобил. Но видеото и така е интересно:

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Lifestyle"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Електромобили могат да се правят и на … 3D принтер"    

абонамент за бюлетина