Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Sony PlayStation VR ще дебютира на пазара с близо 40 игри и приложения

Всъщност пълният списък с игри и приложения за шлема за виртуална реалност Sony PlayStation VR съдържа почти 80 заглавия, като при старта на продажбите следващата седмица достъпни от тях ще бъдат около половината.

07 октомври 2016
4173 прочитания
4 одобрения
2 неодобрения

Броени дни останаха до датата за официалния старт на продажбите на шлема за виртуална реалност Sony PlayStation VR, който трябва да дебютира официално на 13 октомври. Този шлем се очаква с интерес по редица причини. Сред тях са относително достъпната цена, но също и фактът, че изчислителната му мощ ще бъдат по-ниска от тази на конкурентите Oculus Rift и HTC Vive. Междувременно геймърите изглежда не се избиват да купуват въпросните два VR хедсета (поне според статистиката на Steam), затова е интересно също какво ще предприеме Sony, за да предизвика повече търсене на своя продукт.

Sony PlayStation VR

Е, вече е ясно, че японската компания смята да компенсира с изобилие от съдържание, което, естествено, ще бъде оптимизирано за тяхното устройство. Вчера Sony публикува пълния списък с игри и приложения, поддържащи PlayStation VR, който според PS сайта на компанията наброява почти 80 заглавия.

Прочетете още: Виртуалната реалност и бъдещето на РС индустрията

От наличната информация става ясно също, че около половината заглавия от този списък ще бъдат достъпни още с пазарния дебют на хедсета. Сред тях виждаме доста големи проекти като Batman: Arkham VR, EVE: Valkyrie, RIGS и гейм сборника PlayStation VR Worlds, както и Moto Racer 4, Psychonauts in the Rhombus of Ruin. Безплатният проект Star Wars Battlefront Rogue One: X-wing VR Mission би трябвало да стане достъпен с наближаването на празничния сезон. Има и няколко по-късни гейм издания, които се очакват през първото тримесечие на 2017-а – например Golem и XING: The Land Beyond.

Както споменахме, списъкът на Sony PlayStation VR, съдържа не само игри, но и друго съдържание. В него например присъства знаменитият анимационен VR-филм Invasion! на Ерик Дарнел (създателят на “Мадагаскар”). Като цяло, явно в Sony явно са се постарали първите купувачи на техния VR шлем да не изпитват недостиг на съдържание.

Sony PlayStation VR package content

В заключение остана да припомним само цената – според последната официална информация, Sony PlayStation VR ще се предлага срещу €399. Какво точно ще получават купувачите срещу тази сума можете да видите както на илюстрацията по-горе, така и на unboxing видеото по-долу, което беше публикувано в YouTube миналата седмица.

4 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Потребителска електроника"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Sony PlayStation VR ще дебютира на пазара с близо 40 игри и приложения"    

абонамент за бюлетина