Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

С устойчивия A-DATA HD710M данните ви oцеляват при всякакви условия

Външният хард диск A-DATA HD710M не е някакво технологично чудо, но е отличен избор за надеждно съхранение на данни. Сред преимуществата са привлекателният му „спортен” вид, защитата срещу падане и попадане на прах и вода. В хода на тестовете той показа и доста добри скоростни способности, дори след като беше “удавен” в продължение на половин час …

27 септември 2016
7778 прочитания
4 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 4

Ревю: Денислав Славчев

Мястото за съхранение на личния архив от данни никога няма да бъде достатъчно -  смарфоните, фотоапаратите, екшън камерите и постоянно нарастващото количество документи изискват все повече пространство. Именно в тази ситуация на помощ идват външните запомнящи устройства (външни дискове). Сега на наше разположение попадна един доста интересен техен представител - новият външен USB диск A-DATA HD710M, който с удоволствие ще представим в това ревю. 
Този модел се явява модификация на познатата ни моделна линия HD710, която е на пазара доста отдавна – от около 3 години.  Той се отличава от нея по цветовото оформление, което е камуфлажно (т.нар. военен/military стил). Именно това е и причината след моделният номер да присъства и буквата „M”. В момента са достъпни две модификации с обем на съхранение от 1TB и 2 TB, като конкретният екземпляр, който ще ви представим е 1 TB.

Технически характеристики

Модел: HD710M
Обем: 1000 GB
Цвят: Кaмуфлaж (милитари)
Интерфейс: USB 3.0 (обратно съвместим с USB 2.0)
Корпус: усилен, със силиконова обвивка
Защита срещу въздействия: IPX68, MIL-STD-810G 516.6
Работна температура:  5–50°C / 41–121°F
Тегло: 220 г
Размери: 132 x 99 x 22 mm 
Гаранция: 36 м.


Външен вид и окомплектовка

Първото, с което започва запознанството ни, е опаковката. Както и повечето подобни модели,  дискът A-DATA HD710M е опакован в хващаща окото кутия с не особено големи размери. Опаковката също така има камуфлажно цветово оформление, така че да кореспондира на това на диска. Всичко това е напълно разбираемо, защото този продукт е предназначен за ритейл пазара и външният вид е от особено важно значение, за да може да привлече вниманието на потенциалния потребител.
На лицевата страна на кутията има голям прозрачен прозорец, през който се вижда и самото устройство.

Прочетете още: Излиза ADATA Ultimate SU800 - най-новото SSD превъплъщение на 3D NAND

В горната лява част е разположено логото на компанията, а в дясната са изписани модела, формата и обема на съхранение на диска. В долната част, по средата, с големи букви има надпис, указващ че  този диск е „специално издание” (Special Edition). А вдясно са разположени три икони, указващи че диска е прахоустойчив,  удароустойчив  и водонепроницаем.

На противоположната страна има отпечатана техническа информация на различни езици. Доста забавен факт е, че на руски език е написано буквално, „Не погружать в воду”, тоест да не се потапя във вода, независимо от класовете му на защита.  Всъщсносрт устройството наистина притежава много добра валгозащита, но наистина е по-добре да не прекалявате – то все пак не е предназначено за водолазна употреба …

На лявата и дясната страна на кутията, има дублиране на информацията и няма нищо ново, с изключение на това, че производителят предлага да се възползвате от допълнителния софтуер OstoGO и HDDtoGO. Но за него трябва да отидете на официалната уеб страница, откъдето можете да си го свалите. 
Вътре в опаковката се намира самият твърд диск, поставен в прозрачна пластмасова подложка.

В опаковката освен самият диск, ще намерите единствено кратко печатно ръководство, което е на различни езици. Български език липсва.

4 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Тест"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"С устойчивия A-DATA HD710M данните ви oцеляват при всякакви условия"    

абонамент за бюлетина