Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Пътуванията по празниците може да се окажат по-лесни с Google Trips

Google Trips е чисто ново мобилно приложение на интернет гиганта, което обещава да направи пътешествията ни по екзотични места значително по-лесни и по-приятни, дори ако там не разполагаме с Wi-Fi връзка или мобилен интернет.

21 септември 2016
6205 прочитания
2 одобрения
4 неодобрения

Отново идват няколко почивни дни на куп и мнозина от нас пак ще тръгнат на път към  избраните места за почивка в България или извън нея. А хората, които пътуват често, знаят колко много неща могат да се объркат по пътя дори при внимателно предварително планиране. Затова, ако искате да избегнете поне част от почти неизбежните стресиращи обърквания и загубвания, доста полезно може да се окаже едно чисто ново мобилно приложение, наречено Google Trips.

Пътуванията по празниците може да се окажат по-лесни с Google Trips

Според официалната информация от интернет гиганта, това приложение за Android и iOS е част от услуга, която дава възможност за съставяне на турустически маршрути, чрез използване както на данните от Google Maps, така и на информация от други потребители.

Прочетете още: Google Maps – полезни трикове и тайни

При планирането на пътуването с помощта на Google Trips потребителите могат да избират местата и събитията, които биха искали да посетят по време на пътешествието си, а също и да ги съхранят в паметта на приложението за автономен достъп в случай, че няма достъп до интернет.

Пътуванията по празниците може да се окажат по-лесни с Google Trips

Google Trips автоматично съставя списък на бъдещите пътувания, анализирайки също съобщенията на потребителя в Gmail за наличието на определена информация, например за резервирани билети и хотелски стаи. Разбира се, потребителят може да планира пътуванията си и самостоятелно.

Пътуванията по празниците може да се окажат по-лесни с Google Trips

След избирането на град или страна, мобилното приложение предлага на потребителя да уточни подробностите за пътуването, като попълни няколко ключови секции: “Запомнени места” (Saved places), “Планове за деня” (Day Plans), “Храна и напитки” (Food & Drink), “Как се стига” (Getting around), “Неща за правене” (Things to do), “Резервации” (Reservations) и други подобни.

Пътуванията по празниците може да се окажат по-лесни с Google Trips

Google Trips съдържа и раздел с препоръки, който включва най-популярните туристически маршрути за 200 града по света. Информацията в този раздел се формира на базата на данните, получени от други пътешественици.

Звучи полезно, но сигурно ще е така не само за пътешествениците, но и за самата компания Google, която може да използва получените от потребителите данни за разширяване на информацията за компаниите в Google Maps.

Така или иначе, ако проявявате интерес към това ново мобилно приложение, можете да си свалите Google Trips, като изпозлвате следните директни линкове съответно за Android и за iOS.

2 одобрения
4 неодобрения
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Пътуванията по празниците може да се окажат по-лесни с Google Trips"    

абонамент за бюлетина