Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Най-после първо изключение в правилото за 140 символа в Twitter

Всъщност допустимата дължина на туитовете все още е 140 символа, но има важна промяна в начина на изчисляването им – сега се смята само текстът, но не и медийните файлове добавяни в съобщенията. Не се смятат също цитатите и препратките.

20 септември 2016
4712 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения

Социалната мрежа Twitter е пословична със своето 140-символно ограничение за дължина на съобщенията, което остава непроменено от стартирането на услугата през 2006 г. досега. В началото на годината обаче се появиха сведения, че този лимит може да падне и ето, че от вчера, 19 септември, вече налице първото изключение от това твърдо правило.

Най-после първо изключение в правилото за 140 символа в Twitter

То обаче оправдава първоначалните очаквания за падания на ограничението само частично, защото максималната дължина на туитовете продължава да си е 140 символа. Има обаче важна промяна в методиката за изчисляването им - сега се смята само текстът, но не и медийните файлове (изображения, видео, анимации) добавяни в съобщенията, От сметките в преброяването на символите се изключват също цитатите и препратките.

Прочетете още: Twitter може да свали лимита за дължина на постовете до 140 символа

В Twitter са убедени, че нововъведенията ще помогнат на потребителите на социалната мрежа да изразяват по-свободно своите емоции и по-лесно да обменят информация.

Междувременно от компанията съобщават също, че разработчиците на Twitter тестват и обновена форма за отговорите, която ще позволява изключването от 140-символния лимит и имената на потребителите.

разработчиците на Twitter тестват и обновена форма за отговорите, която ще позволява изключването от 140-символния лимит и имената на потребителите

Важно е да се отбележи, че сега при писане на отговор на дадено съобщение, в което се споменават едновременно няколко имена, Twitter изключва от лимита само това на автора на оригиналния туит.

1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Най-после първо изключение в правилото за 140 символа в Twitter"    

абонамент за бюлетина