Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

TP-LINK Archer C3200: олицетворение на високия клас домашни рутери

Стабилността и производителността, в съчетание с ефектния дизайн са дали своето, за да стане този маршрутизатор TP-LINK Archer C3200 желан помощник за всеки активен в Мрежата домашен Wi-Fi потребител … а и не само…

15 септември 2016
7642 прочитания
14 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 2

Ревю: Денислав Славчев

Съвременните технологии се развиват доста бързо. Колкото по-голямо разпространение получават преносимите компютри и мобилни джаджи, толкова повече нараства броят и на безжичните устройства, които ги обслужват. А това в крайна сметка все по-често ни кара да се замислим за покупката на безжичен рутер или ъпгрейд на стария.  При това положение Wi-Fi рутерите  се радват на доста стабилно развитие, борейки се с пренаселването на Wi-Fi точките за достъп и усвоявайки нови по-високи скорости, честотни диапазони и технологии. Затова и  появата на рутера TP-LINK Archer C3200 с три едновременно работещи канала, с който ще ви запознаем в този преглед,  едва ли е изненада за някого. Едновременната работа в честотните диапазони 2,4 GHz и 5,0 GHz е главното преимущество на този модел.

Окомплектовка на Archer C3200

Рутерът пристига в двойна картонена кутия. На външната опаковка има голямо изображение на модела с изписани техническите характеристики, а във вътрешната се намира самото устройство и цялата му окомплектовка.  В нея, освен устройството, ще откриете кратко потребителско ръководство, захранващ адаптер и  мрежов Ethernet пач-кабел.

Дизайн и конструкция на TP-Link Archer C3200

Повечето производители на мрежови устройства, предпочитат футуристичен дизайн за своите топ продукти. Archer C3200 не прави изключение от това правило.

Прочетете още: Нови външни Access Point модели на TP-LINK “хвърлят” мрежа на над 20kmПластмасовият корпус с черен цвят и матово покритие хармонично допълва необичайния дизайн на устройството. Ако отворите шестте вградени антени в горния панел, Archer C3200 започва да прилича на голяма тарантула и ефектът определено е впечатляващ. Освен антени, на горния панел има  решетка с отвори и за вентилация на вътрешните компоненти. На фронталния (лицевия) панел са разположени три бутона – включване/изключване на Wi-Fi, WPS бутон и включване/изключване на деветте LED индикатора. Последните са разположени от лявата страна на панела. Всички портове са на задния панел. Искаше ми се да видя един USB порт и отпред на панела, но всъщност лесно се свиква и с настоящото разположение на портовете и управляващи бутони. 
Започваме изброяването на задния панел с Rest бутона, който е скрит в малко отверстие. След това идват един USB 2.0 порт, Gigabit WAN порт, четири Gigabit LAN порта на вградения комутатор, USB 3.0 порт, бутона за включване/изключване на  устройството и захранващата букса.
На долния и на страничните панели има решетки и линейни отвори за вентилация. От една страна, това е добре, защото се осигурява вентилация на хардуера, но от друга – в корпуса лесно попада прах и мръсотия. Затова е желателно да се взимат превантивни мерки и устройството периодично да се почиства. За по-добра хоризонтална устойчивост на рутера върху различни повърхности са предвидени гумени крачета отдолу, а за вертикален монтаж има стандартните четири отвора.
Малко шокиращ като размери изглежда и захранващият адаптер (60W!!!), който повече прилича на захранване на лаптоп, отколкото на рутер. Всъщност проблемът е, че хардуерът на Archer C3200 е доста лаком за електроенергия и поради тази причина отделяната топлина също е много. Точно това е и причината да се вземат специални мерки по корпуса  на устройството за по-добра вентилация. 

14 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Тест"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"TP-LINK Archer C3200: олицетворение на високия клас домашни рутери"    

абонамент за бюлетина