Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

YouTube се сдобива със своя “социална мрежа” - YouTube Community

С пускането на YouTube Community, Google предоставя подобие на социална мрежа вътре в рамките на YouTube, която трябва да даде на създателите на видео съдържание допълнителни средства за социално взаимодействие с аудиторията.

15 септември 2016
5154 прочитания
2 одобрения
0 неодобрения

В края на миналия месец в Мрежата се появи информация, че ръководството на YouTube планира да добави повече социални възможности в услугата за видео споделяне в рамките на проект, наречен Backstage. А ето, че вчера тези слухове получиха официално потвърждение, след като компанията анонсира старта на нова услуга, кръстена YouTube Community. Според оповестената информация, тя има за цел да увеличи съществено ефективността на взаимодействието между собствениците на видео канали и аудиторията посредством текстово общуване, обмен на анимирани GIF-файлове, изображения и друго съдържание.

YouTube се сдобива със своя “социална мрежа” - YouTube Community

Илюстрация: Reuters

Прочетете още: Adblock стартира … рекламна платформа. Отстъпление или практичност?

По същество тази нова услуга представлява някакво подобие на социална мрежа вътре в рамките на YouTube, която трябва да предостави на създателите на видео съдържание допълнителни средства за социално взаимодействие с аудиторията. Разбира се, не е трудно да се досетим и за подбудите на Google, които стоят зад YouTube Community – с тази услуга компанията се надява да задържи по-успешно създателите на видео-съдържание, така че те да не гледат много-много към конкурентни услуги от този тип.

В момента новата услуга е в етап на бета-тестове, участие в които могат да вземат само потребители, притежаващи покана. Това означава, че кръгът на избраните е доста тесен, но разработчиците все пак уверяват, че с всеки следващ месец броят на потребителите, притежаващи достъп до “социалната общност на YouTube” ще расте все повече и повече. Кога точно YouTube Community ще стане достъпна за всички желаещи засега не е ясно. В момента задачата на разработчиците е да съберат възможно най-много отзиви и полезни препоръки, както и да добавят нови функции и възможности.

Достъпът до новите социални възможности по принцип ще става посредством нов раздел Community в главното меню на канала, Той ще изглежда ето така:

YouTube се сдобива със своя “социална мрежа” - YouTube Community

След като тази нова секция стане достъпна, създателите на съдържание ще могат да я използват за публикуване на различни истории, GIF-чета и други медийни файлове, които в последствие ще се оценяват (напр. с лайкове и дизлайкове) и ще се обсъждат от целевата аудитория. Зрителите пък ще могат да следят обновленията в своя раздел за абонаменти и да настройват параметри дори за мигновени уведомления за един или друг любим канал.

YouTube се сдобива със своя “социална мрежа” - YouTube Community

Сред първите канали с достъп до YouTube Community са видео ресурсите John & Hank Green, AsapSCIENCE, The Game Theorists, Karmin, The Key of Awesome, The Kloons, Lilly Singh, Peter Hollens, Rosianna Halse Rojas, Sam Tsui, Threadbanger и Vsauce3.

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"YouTube се сдобива със своя “социална мрежа” - YouTube Community"    

абонамент за бюлетина