Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Пловдив и Велико Търново получават гигабитов домашен нет от Coolbox

От компанията обещават безсрочни договори и най-високата за страната скорост на услугата - до 1 Gbps българската и международната скорост за сваляне плюс до 1 Gbps скорост за качване в България и до 100 Mbps международен ъплоуд. Очаква се в близко бъдеще Кулбокс да разшири покритието и за други градове.

13 септември 2016
12724 прочитания
19 одобрения
2 неодобрения

Интернет достъпът със скорост на връзката от порядъка на гигабит в днешно време е ежедневна необходимост за бизнес органиозациите. За домашните потребители обаче тези скорости са по-скоро лукс, въпреки, че все повече хора използват все повече устройства, свързани с мрежата в домовете си, и затова скоростта на сваляне и качване става все по-ключов фактор за удовлетвореност.  Бързият домашен интернет  обаче започва да придобива по-голяма масовост. Заслуга за това има компанията Кулбокс, която за първи път в България пуска услуга за пълноценен гигабитов интернет, предназначен за крайни клиенти.

При пълноценния гигабитов интернет българската и международната скорост за сваляне е до 1 Gbps, българската за качване е също до 1 Gbps, а международната за качване – до 100 Mbps, твърдят от доставчика. Тази висока скорост осигурява сваляне на HD филми за секунди, незабавен достъп до приложенията в облака, стрийминг на 4К видеa и гейминг в реално време без прекъсване и закъснение. Други предимства са мигновеният достъп до видео обучения и онлайн курсове и потенциал за превръщане на домовете в „умни къщи” и управление на всичко в тях от разстояние.

Пловдив и Велико Търново получават гигабитов домашен нет от Coolbox

Прочетете още: Честит 25-ти рожден ден, World Wide Web!

За момента услугите ще се предлагат в Пловдив и Велико Търново, като се очаква Кулбокс в близко бъдеще да разшири покритието и за други градове.

Гигабитовият интернет ще се предоставя като самостоятелна услуга cooolNet и в пакета cooolHome, информират още от Кулбокс. Услугата cooolNet ще продължава да се предлага на цена 24,90 лв. на месец и всички нейни текущи клиенти ще преминат постепенно към новите скорости. Пакетната услуга cooolHome е съвсем нова и освен гигабитов интернет ще включва Wi-Fi рутер, IP телевизия с над 150 програми и 100 безплатни минути за разговори  към фиксирани и мобилни мрежи в България и Зона 1. Цената на пакета ще бъде 34,90 лв. на месец и всеки от текущите клиенти ще може да премине към новата услуга без значение дали е в условие на срочен договор.

Услугите с пълноценен гигабитов интернет ще се предоставят с безсрочен договор и без инсталационна такса, подчертават също от оператора. Това означава, че потребителите ще могат по всяко време да се откажат от услугата с предизвестие, но без допълнителни утежнения.

19 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Пловдив и Велико Търново получават гигабитов домашен нет от Coolbox"    

абонамент за бюлетина