Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Най-добрите дрони достъпни на пазара – част 2

02 септември 2016
55220 прочитания
7 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 2

Миналият път обсъдихме най-добрите дрони достъпни на пазара в два ценови сегмента: "бюджет до 150 лв" и "бюджет от 150 до 250 лв". Сега продължаваме темата с други два ценови сегмента: "бюджет от 250 до 500 лв" и "бюджет над 1000 лв".

Напомняме, че разглежданите модели са подредени по бюджет във възходящ ред, както и по класове, които дефинираме по следния начин:КЛАС 1: това са дрони с време за летене над средното за съответния бюджет, над средните възможности за достигане на дълга дистанция, устойчиви на сблъсъци от всякакъв тип, могат да се държат стабилно на едно ниво в полет, както и имат много добър набор от функции и възможности.

КЛАС 2: дрони с време за летене около средното, около средните възможности за достигане на дълга дистанция, със средна устойчивост на сблъсъци, с известни затруднения в стабилизирането на едно ниво в полет и задоволителен набор от функции.

КЛАС 3: с време за летене под средното, под средните възможности за достигане на дълга дистанция, с минимална защита срещу сблъсъци и с основни функции и възможности.

 


Бюджет от 250 до 500 лв:

 

Това е бюджетната линия от най-скъпите дрони, които се разглеждат като играчки. В този ценови сегмент могат да се очакват интересни функции, по-добро качество на камерата и разбира се, по-качествено производство.

 

КЛАС 1

  • Parrot AR Drone 2.0 е удивителен, мощен и забавен куадрикоптер. Свързва се с iOS или Android устройство, което действа наместо физически контролер и FPV екран. Има много силни спецификации, като 3-осен жироскоп, 3-осен акселерометър, 3-осен магнитометър, 1GHz ARM Cortex A8 процесор, 1GB DDR2 RAM, ултразвукови сензори и още много екстри. Това е един от най-добрите дрони за парите си с уникален, футуристичен дизайн и чудесно качество на камерата.


  •  WLToys V393 е друг дрон натъпкан с функции и поддържащ страхотна дистанция (до 500 метра!). Моторите му са безчеткови, включва GPS, баланс контрол, датчик за налягането, режим на интелигентен полет, автоматично приземяване, Headless Mode и One-Key Return.

 

КЛАС 2

  • JJRC X1 е от най-новите модели на пазара. JJRC вършат все по-добра работа в изработката на дроните си и X1 не е изключение. Батерията му спокойно издържа 15 минути в полет, при това не се затруднява да качи на борда си GoPro камера. Ценни функции, като Headless Mode и Return to Home се намират и тук. X1 е много достъпен за параметрите си и е едно от най-добрите решения в този ценови сегмент.
  • WLtoys V666 е голям куадрикоптер със специално покритие срещу удари. Притежава FPV готовност, без нуждата от допълнителни устройства с 4-инчов LCD екран. Обхвата му е известен минус, тъй като е до 150 метра. А и батерията му не издържа повече от десетина минути, но при все това е добро решение за парите си.

 

КЛАС 3

  • Hubsan X4 H107D е много малък FPV дрон, който идва от производител с история – Hubsan. Камерата не е нищо специално при 0.3MP, но за сметка на това демонстрира чудесна трансмисия през 5.8GHz подсигурявайки връзка без прекъсване и без излишен лаг. Този дрон може да се използва в комбинация с Hubsan Video Googles, очила за удивителни FPV полети в реално време.
  • WLToys V686G е на достъпна цена с няколко функции присъщи за моделите от по-висок клас, като Headless Mode и Return to Home. Е, обхвата му е едва до 100 метра, а и батерията издържа не повече от 8 минути, но има FPV монитор, а предаването на връзката е без проблеми независимо дали сте на закрито или открито.

7 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Lifestyle"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Най-добрите дрони достъпни на пазара – част 2"    

абонамент за бюлетина