Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Безплатната VPN услуга на Opera вече е достъпна и на Android

След като по-рано през годината компанията пусна безплатна и безлимитна VPN-услуга за мобилната платформа iOS, сега същата възможност става достъпна и за потребителите на Android.

25 август 2016
4924 прочитания
5 одобрения
0 неодобрения

Грижите на разработчиците на браузъра Opera за нашата конфиденциалност започват да придобиват все по-завършен вид. След като по-рано през годината компанията пусна безплатна и безлимитна VPN-услуга за мобилната платформа iOS, сега същата възможност става достъпна и за потребителите на Android.

Безплатната VPN услуга на Opera вече е достъпна и на Android

Благодарение на това, сега въпросните потребители могат да използват приложението Opera VPN, с чиято помощ например могат да сменят данните за своето местоположение, като го прехвърлят в САЩ, Канада, Германия, Сингапур или Холандия. Това позволява да се преодолеят някои географски ограничения за достъп до определени уеб приложения и услуги. 

Прочетете още: Как и защо днес се инсталира VPN?

Разбира се, приложението Opera VPN също така има за задача да увеличи нивото на защита на личната информация, като блокира рекламните тракери (въпреки, че самото безплатно приложение също показва ненатрапчива реклама). Накрая, но не на последно място, Opera VPN позволява да се види доколко безопасна е текущата Wi-Fi връзка – потребителите могат да си пуснат тест за сигурност на Wi-Fi мрежата и да определят потенциалните заплахи за сигурността си.

Звучи полезно, така че ако искате да се възползвате, вече можете да си свлаите безплатно приложението Opera VPN от онлайн магазина Google Play.

5 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Защита и сигурност"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Безплатната VPN услуга на Opera вече е достъпна и на Android"    

абонамент за бюлетина