Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Обновленията за Windows 7/8.1 (и не само) стават ежемесечни

От октомври нататък Microsoft ще промени схемата за обновяване на Windows 7 SP1, Windows 8.1, както и на сървърните платформи Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 и 2012 R2.

18 август 2016
6642 прочитания
15 одобрения
3 неодобрения

След като осигури най-важното обновление за своите операционни системи – това за Windows 10, Microsoft е готова да се погрижи и за ОС платформите си от предишните поколения. А за да го направи по-адекватно, корпорацията ще въведе нова схема за обновяването им.

Обновленията за Windows 7/8.1 (и не само) стават ежемесечни

Казано по-точно промените ще засегнат Windows 7 SP1, Windows 8.1, а също и сървърните издания Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 и 2012 R2. С тях ъпдейтите за споменатите операционни системи ще стават достъпни веднъж месечно в един голям пач, обединяващ както евентуалните промени в ОС функционалността, така и кръпките за сигурността. Освен това всяко такова месечно обновление ще съдържа промените от предходните месеци, така че на потребителите да не се налага да търсят пропуснати поради някаква причина пачове и актуализации.

Прочетете още: Най-вълнуващите нововъведения в Windows 10 Anniversary Update

Обновленията за Windows 7/8.1 (и не само) стават ежемесечни

В Microsoft смятат, че тази нова схема ще бъде по-удобна както за потребителите, така и за софтуерните разработчици, тъй като те ще могат да създават програмите си на по-еднородни системи и, следователно, ще им се налага да тестват по-малко.

15 одобрения
3 неодобрения
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Обновленията за Windows 7/8.1 (и не само) стават ежемесечни"    

абонамент за бюлетина