“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

»зложба представ€ български€ принос към науката и технологиите

≈кспозици€та може да бъде вид€на до 25 август в —офи€

11 август 2016
4739 прочитани€
4 одобрени€
0 неодобрени€

ѕостижени€та на български учени и наши научни колективи със значим принос към съвременната наука и за развитието на технологиите са „разказани“ в изложба, ко€то може да бъде вид€на до 25 август в градинка „ ристал“. ≈кспозици€та е част от проекта "Ѕългарски€т принос в световната наука" на екипа на Ќаука OFFNews и списание "Ѕългарска наука“, подкрепен от ћтел.


¬ 28 табла са представени снимки на български учени и интересни факти за техни открити€ в областта на физиката, математиката, астрономи€та, биологи€та и други природни науки. ѕосетителите на изложбата ще научат, че основна част от строежа на най-големи€ реактор за термо€дрен синтез се ръководи от млада българка, че в проекта за √олеми€ адронен колайдер работи група наши физици, които имат съществена рол€ в експериментите, че към ћарс лети и българска апаратура, както и още много любопитна информаци€, ко€то ни запознава със забележителната рол€ на нашите сънародници в съвременната наука.

ѕрочетете още: «ала за занимани€ с роботи беше открита в —ћ√


»сториите, свързани с постижени€та на българските учени, продължават и в страниците на Ќаука OFFNews като част от усили€та на екипа да покаже, че български€т принос далеч не свършва с киселото мл€ко и ƒжон јтанасов.

4 одобрени€
0 неодобрени€
ќще от рубрика "Ћюбопитно"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»зложба представ€ български€ принос към науката и технологиите"    

абонамент за бюлетина