Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

AMD представи нова видеокарта насочена към еСпорт геймърите

Видеокартата има тихо охлаждане, консумация на енергия под 75 вата и ще се продава на цени стартиращи от 109 щатски долара (в САЩ).

10 август 2016
5066 прочитания
8 одобрения
0 неодобрения

Вчера 09.08 AMD пусна новата графична карта Radeon RX 460, която е насочена към еСпорт геймърите.

Видеокартата има тихо охлаждане, консумация на енергия под 75 вата и ще се продава на цени стартиращи от 109 щатски долара (в САЩ).

Radeon RX 460 се възползва от предимствата на новото поколение DirectX 12 и Vulkan API. Тя разполага с до 14 изчислителни единици, 2/4 GB GDDR5 памет и 2.2 TERAFLOPS изчислителна мощност.

Прочетете още: И Mortal Kombat турнир ще разтърси Fan Fest Бургас 2016!


Основни характеристики:

- 1080p гейминг: Оптимизирана за най-популярните резилюции, на които играят геймърите днес, картата Radeon RX 460 осигурява добра кадрова скорост на резолюция 1080p в заглавия като League of Legends, Overwatch и DOTA 2. Virtual Super Resolution изглажда изображението, а AMD Freesync премахва накъсването.

- Cool & Quiet гейминг: вентилаторите на картата са с възможност за работа в „silent gaming“ режим, което е постижимо благодарение на Polaris архитектурата оптимизирана за 14nm FinFET процеса. Базираната на Polaris архитектурата графична карта Radeon RX 460 интелигентно се адаптира към температурата на чипа и напълно изключва вентилаторите при бездействие и слаби гейминг натоварвания.

- HDR: с чисто нов дисплей-енджин, картата Radeon RX 460 е готова да подкрепи новото поколение HDR съдържание и дисплеи за възпроизвеждане на HDR  видео и игри.

Наличност

Графичните карти Radeon RX 460 са достъпни на пазара от днес в цял свят.

8 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Видеокарти"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"AMD представи нова видеокарта насочена към еСпорт геймърите"    

абонамент за бюлетина