Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Първият 10-терабайтов хард диск за домашни РС е вече факт

Той се нарича Seagate BarraCuda Pro и ще се предлага на пазара на цена от $535 и заедно с още няколко HDD модела със същия капацитет, но оптимизирани за NAS устройства и системи за видеонаблюдение.

20 юли 2016
5683 прочитания
16 одобрения
0 неодобрения

10-терабайтовете хард дискове се мержелеят отдавна във фокуса на вниманието ни, а вече от няколко месеца насам има и техни представители на пазара. Предлаганите до момента HDD устройства с този капацитет обаче бяха насочени по-скоро към индустриални, отколкото към масовия сектор и се отличаваха със сравнително висока цена. Е, това положение най-после е на път да се промени, тъй като компанията Seagate представи цяла нова серия 10 TB хард дискове, сред които най-после виждаме и първия в света модел с такъв капацитет, предназначен за използване в домашни РС системи.

Seagate BarraCuda Pro 10TB

Той се нарича Seagate BarraCuda Pro и разполага с 256 МВ кеш, работи на  7200 об/мин. и поддържа скорост на пренос на данни до 220 МВ/с – т.е. само около 2,5 пъти по-малко в сравнение с тази на базовите SSD устройства. големият капацитет не се е отразил неблагоприятно на енергоконсумацията на Seagate BarraCuda Pro, която е 4,5 W в режим на покой и 6,8 W – в активен работен режим.

Прочетете още: Нова 3D NAND флаш памет обещава 10-терабайтови SSD устройства

Според официалната информация от производителя, първият 10-терабайтов хард диск за домашни РС-та Seagate BarraCuda Pro ще се предлага на пазара на цена от $535. Заедно с него излизат и още няколко HDD модела със същия капацитет, но оптимизирани за NAS устройства и системи за видеонаблюдение, които ще струват $460.

Seagate BarraCuda Pro 10TB

16 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Устройства за съхранение"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Първият 10-терабайтов хард диск за домашни РС е вече факт"    

абонамент за бюлетина