“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

»нсталаци€та на различни видеокарти ще стане по-лесна с DirectX 12

“ова обещава Microsoft с обновление в DirectX 12, което ще даде възможност за инсталиране на разнообразни модели видеокарти, включително такива от различни производители.

07 юли 2016
4861 прочитани€
0 коментара
15 одобрени€
1 неодобрение

«а геймъри и ентусиастки€ графичната производителност на –— системата е от ключово значение, но доскоро те н€маха възможност да € подобр€ват, ако например разполагат с различни модели видеокарти от различни производители. »зползвайки DirectX 12 в Windows 10 обаче, скоро те ще могат да се възползват именно от тази възможност.

»нсталаци€та на различни видеокарти ще стане по-лесна с DirectX 12

“€ ще дойде благодарение на технологи€та Explicit Multi Adaptor (EMA) в DirectX 12, макар че за правилната реализаци€ на тази функционалност е нужно сериозно вмешателство от страна на разработчика. «ащото при неправилна реализаци€, графичната производителност на –— системата с н€колко видеокарти може дори да падне, вместо да се  подобри.

ѕрочетете още: DX 12 ще позволи NVIDIA и AMD видеокарти да работ€т в тандем?

Ќо тъй като EMA е модул от ниско ниво, в Microsoft са решили да облекчат задачата на разработчиците, като добав€т нов абстрактен слой в DirectX 12, позвол€ващ използването на ресурсите на различни видеокарти с минимално писане на код.

«а съжаление, от Microsoft не назовават точна дата за излизането на нови€ модул за DirectX 12, но обещават, че той скоро щр стане достъпен за публично тестване.

15 одобрени€
1 неодобрение
ќще от рубрика "ѕроблеми и решени€"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
 ќћ≈Ќ“ј–»
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»нсталаци€та на различни видеокарти ще стане по-лесна с DirectX 12"    

абонамент за бюлетина