Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Jolla има нов смартфон и нова програма за разработчици

Новият смартфон на компанията-издънка на Nokia се нарича Jolla C, а обновената фирмена програма за разработчици - Sailfish Community Device Program.

30 май 2016
3537 прочитания
2 одобрения
1 неодобрение

Децата обикновено надживяват родителите си и макар тази закономерност не винаги да важи в света на бизнеса, тя изглежда все пак ще се потвърди в случая с компаниите Nokia и Jolla – докато първата вече не съществува с тенденция към изчезване и на самата марка, то втората, която е създадена от бивши сътрудници на Nokia, продължава да показва признаци на живот в опитите си  да прокара на пазара своята алтернативна мобилна платформа Sailfish и базираните на нея смартфони. Така, три години след като представи своя първи мобилен апарат, Jolla анонсира нов смартфон, носещ наименованието Jolla C.

Новият смартфон на компанията-издънка на Nokia се нарича Jolla C

Въпросният смартфон е оборудван с 5-инчов IPS дисплей с HD резолюция (1280х720) и 4-ядрен процесор Snapdragon 212, работещ на честота 1,3 GHz, подкрепен с 2 GB оперативна памет и 16 GB вградено пространство за съхранение, разширяемо посредством microSD карти. На задния панел има 8-мегапикселова камера със светодиодна светкавица, а лицевата камера е с 2-мегапикселов сензор. Телефонът поддържа работа с две SIM карти и има батерия с капацитет 2500 mAh. Хардуерът се управлява от операционната система Sailfish OS 2.0, която се предлага без предварително инсталирани приложения.

Прочетете още: Първият Sailfish-базиран смартфон на Jolla беше обявен официално

Подобно на първите смартфони на младата финландска компания, моделът Jolla C не е предназначен за потребителския пазар. Той ще се разпространява само сред участниците в новата фирмена програма за разработчици Sailfish Community Device Program и от него ще бъдат предложени само 1000 екземпляра, чиято цена без данъци и такси е €169. Участието в програмата Sailfish Community Device Program обаче дава и редица други бонуси, част от които е и правото за участие в специални мероприятия за разработчици.

Дали всичко това ще осигури на емигриралите от Nokia ентусиасти повече успех, отколкото имаше, да речем, Mozilla с нейната Firefox OS или Canonical с мобилната Ububntu, е нещо, което тепърва предстои да разберем.

2 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Jolla има нов смартфон и нова програма за разработчици"    

абонамент за бюлетина