Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Солиден и достъпен ъпгрейд за стария РС с нов 750 EVO SSD от Samsung

Samsung Electronics разширява серията 750 EVO с нов SSD модел с капацитет 500GB, който излиза на европейския пазар в началото на юни, осигурявайки по близо два гигабайта бързо работещо пространство за съхранение срещу всеки инвестиран лев.

27 май 2016
5384 прочитания
17 одобрения
2 неодобрения

Капацитетите oт по 500 гигабайта отдавна не са постижение дори за твърдотелните SSD представители на устройствата за съхранение, но идеята да можеш да си купиш по близо два гигабайта за всеки инвестиран лев, които при това работят в пъти по-бързо от стария магнитен хард диск определено звучи привлекателно и актуално за РС потребителите, които обмислят ефективен ъпгрейд за настолния си компютър. Точно това предлага компанията Samsung Electronics, от която съобщават за пускането в продажба на нови флаш-базирани дискови устройства (SSD) 750 EVO с капацитети 120GB, 250 GB и новия 500 GB. Именно последният модел е най-новият представител в тази фамилия, който осигурява въпросната атрактивна опция за РC ъпгрейд.

Samsung 750 EVO 500GB

Устройствата от серията 750 EVO SSD на Samsung използват модерната фирмена NAND флаш технология и са подсилени  решенията TurboWrite, Dynamic Thermal Guard, както и с функцията RAPID Mode, които в съчетание допринасят за високата производителност на моделите от серията. Устройствата използват и мощния контролер MGX на Samsung, който позволява на дисковете 750 EVO да работят със скорост на последователно четене от 540 MB/s и запис при 520 MB/s, когато се използва технологията TurboWrite.

Прочетете още: По-бързо гейминг РС за без пари с овърклок на видеокартата – ето как

Всичко това дава основание на производителя да препоръчва SSD серията си 750 EVO като идеално решение за ъпгрейд на вече закупен компютър, което ще задоволи нуждите от работа с няколко приложения едновременно и от висока скорост, без значение дали става въпрос за работа у дома, в училище или в офиса. Благодарение на софтуерните решения Samsung Data Migration и Magician, ъпгрейдът с 750 EVO от стария диск става бързо и лесно, подчертават още от компанията. SSD дискът използва и 256-битово хардуерно AES криптиране, което защитава данните, а, за разлика от твърдите дискове, полупроводниковите нямат движещи се части, така че механичните повреди, които могат до доведат до загуба на данни, са на практика изключени.

Според официалната информация, Samsung ще пусне в продажба новия 750 EVO 500GB с 3-годишна гаранция или запис на до 100 терабайта данни (TBW) в повече от 50 страни по света и в Европа от началото на юни. Моделът 750 EVO 500GB ще се предлага на препоръчителна крайна цена от $149.99, което по курса на деня се равнява на около 263 лв. В заключение ето и как се позиционират характеристиките на въпросния модел в сравнение с другите подобни SSD устройства на Samsung:

Samsung 750 EVO 500GB positioning17 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Устройства за съхранение"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Солиден и достъпен ъпгрейд за стария РС с нов 750 EVO SSD от Samsung"    

абонамент за бюлетина