Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Google продължава да подобрява защитата на Gmail

Интернет гигантът прави security предупрежденията в Gmail по-забележими с цел да подобри защитата на над милиард потребители, които вече ползват ежемесечно пощенската услуга. Освен това продължава и да стандартизира шифроването на пощата.

28 март 2016
2825 прочитания
8 одобрения
0 неодобрения

Миналия месец Google започна да предупреждава потребителите на Gmail, когато предстои те да изпратят или получат писмо по незащитена връзка – възможност, за която компанията уведоми още в края на миналата година. Това обаче се оказа само началото от цяла поредица мерки, които интернет гигантът предприема по отношение защитата на своята e-mail услуга. Те продължават и сега в няколко направления.

Google продължава да подобрява защитата на Gmail

На първо място, компанията е решила да направи security предупрежденията в Gmail по-забележими с цел да подобри защитата на над милиард потребители, които вече ползват ежемесечно пощенската услуга. Това касае най-вече уведомленията за безопасен преглед на сайтове, които предупреждават потребителите, в случай, че те се готвят да отворят подозрителен линк от електронно писмо. Сега тези уведомления ще се показват при отваряне на писмото, докато по-рано те се появяваха едва след като потребителят кликнеше на линка.

Прочетете още: 5 прости трика за по-ефективна работа в Gmail inbox

Google продължава да подобрява защитата на Gmail

Освен това, Google прави по-забележими и предупрежденията за възможността от правителствено наблюдение – подобни на тези, които по-рано въведе Facebook например. Такива предупреждения обаче ще получават доста малко от потребителите на пощенската услуга – всъщност само 0,1% от тях.

Google продължава да подобрява защитата на Gmail

Междувременно Google продължава да стандартизира и шифроването на пощата – още една важна функция за социалните активисти и другите потребители, за които вероятността от следене и атаки е по-голяма. За целта интернет гигантът е комбинирал усилията си с тези на редица други големи компании, включително Comcast, Microsoft и Yahoo, с чиято помощ ше създава нова система за по-безопасно e-mail общуване. Засега обаче не се знае кога евентуално тази система ще бъде въведена в Gmail.

8 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Защита и сигурност"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Google продължава да подобрява защитата на Gmail"    

абонамент за бюлетина