Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Задача: преинсталираме Windows без DVD и флашка, решение - WinToHDD

Системният инструмент WinToHDD умее не само да инсталира и преинсталира Windows Vista, 7, 8 и 10 без нужда от външен носител, но дава възможност за клониране на друг раздел и за инсталация във VHD файл.

10 март 2016
10998 прочитания
37 одобрения
7 неодобрения

Ремонтът и обслужването на РС техниката у дома или в офиса щяха да бъдат много по-лесни, ако знаехме какъв точно софтуерен инструмент да използваме за всяка една ситуация. И сигурно има опитни потребители, които разполагат с такива познания, но винаги е полезно те да бъдат обновявани, особено когато се появи някое дребно безплатно приложение, което обаче може да свърши отлична работа в някои случаи. Например, когато ви се налага да преинсталирате Windows системата си, но нямате под ръка флашка или DVD диск.

Windows reinstall

В подобен случай огромна помощ може да окаже инструментът WinToHDD, който дава възможност тази задача да бъде изпълнена директно от старата ОС. Наистина, Windows 10 по принцип може да се преинсталира без запис на ISO файлове на външен носител (USB или DVD), но програмката WinToHDD опростява още повече процедурата, а и поддържа не само десетката, но също Windows Vista, 7 и 8.

Прочетете още: Хапчета за главоболия с Windows 10 –проблеми и решения

WinToHDD

В тези случаи както обикновено за пренисталирането на Windows ще е необходим ISO файлът с инсталацията на системата, докато самият процес се автоматизира практически изцяло от WinToHDD.

WinToHDD

Важно е да ссе тобележи все пак, че чиста инсталация може да се направи само на друг раздел на диска – т.е. не на този, на който е инсталирана текущата операционна система. Затова пък преинсталирането може да се направи на същия раздел, където вече е сегашната Windows.

WinToHDD

Освен инсталиране и преинсталиране на Windows системният инструмент WinToHDD може също да клонира системния раздел на друга част от хард диска и дава възможност за инсталиране на системата не само на физически диск, но и във VHD файл.

37 одобрения
7 неодобрения
Още от рубрика "Проблеми и решения"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Задача: преинсталираме Windows без DVD и флашка, решение - WinToHDD"    

абонамент за бюлетина