Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

LG + GameFly = нови възможности за гейминг през телевизора

Смарт телевизорите на LG с webOS ще предлагат стрийминг приложението GameFly, което дава възможност на потребителите по света и тези в България да се забавляват с поточно предаване на конзолни игри през облака. От LG обещават, че тази опция ще бъде и на “достъпни цени”.

02 март 2016
3512 прочитания
2 одобрения
0 неодобрения

Гейминг забавленията днес приемат всевъзможни форми, като за немалка част от тях съдействат и модерните смарт-телевизори. Именно с такава нова възможност придобиват и webOS-базираните телевизори на компанията LG Electronics, която обяви глобално партньорство с водещата абонаментна услуга за конзолни игри GameFly. Това означава, че смарт телевизорите на LG с webOS ще предлагат стрийминг приложението GameFly, което дава възможност на потребителите по света и тези в България да се забавляват с поточно предаване на конзолни игри през облака.

LG + GameFly = нови възможности за гейминг през телевизора

От южнокорейската компания уточняват, че достъп до приложението GameFly ще бъде осигурен за фирмените телевизори с webOS 2.0 и 3.0, а новите възможности ще се появят с поредното софтуерно обновяване, което ще се случи в България през април. Както може би знаете, въпросната услуга с гейминг съдържание използва отдалечени облачни сървъри, които предават поточно конзолни видео игри през Интернет на смарт телевизори и други медиа устройства. Според LG,  услугата на GameFly ще елиминира нуждата от закупуване и настройване на множество конзоли и ще превърне смарт телевизорите в ценово ефективна алтернатива за видео игри. Потребителите само трябва да включат телевизора си и да изберат стрийминг приложението на GameFly в главното меню, за да започнат да играят.

Прочетете още: NVIDIA отприщи официално облачния си гейминг с услугата GeForce Now

Новата гейминг услуга е платена, но LG обещават, че срещу ниска месечна такса потребителите на смарт телевизори с webOS ще получават изобилно гейм съдържание и достъп до популярни екшън игри като Tomb Raider: Game of the Year Edition, Batman: Arkham Origins, F.E.A.R. 3, Darksiders и Red Faction Armageddon, семейни заглавия като Lego Batman 3, Pacman Championship Edition, WRC4 и много други от библиотеката на GameFly.

Важно уточнение е също, че за комфортна игра с новата услуга GameFly препоръчва да се използват геймпадове като моделите Logitech F310, Logitech F710 и Xbox wired controller.

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Забавления"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"LG + GameFly = нови възможности за гейминг през телевизора"    

абонамент за бюлетина