Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Verizon вече тества своя 5G хардуер

Бъдещето обещава да бъде свръхскоростно с 5G мрежите

22 февруари 2016
9204 прочитания
12 одобрения
3 неодобрения

Петото поколение мобилни мрежи, иначе казано - 5G, все още е блян за потребителя, но на Mobile World Congress в Барселона, Verizon обяви, че започва да тества технологията.

Прочетете още: Ericsson създаде 5G телефон... с тегло 150 кг

Самата дефиниция на 5G вероятно ще си остане неясна за известно време, но това не е пречка пред Verizon, откъдето обявиха, че вече са започнали тестване на технологията за мрежи от следващо поколение. По този начин, те спазиха обещанието си от 2015 г., когато заявиха, че през настоящата година започват да изпробват 5G технологията.

По-рано този месец, AT&T обяви, че също ще започне 5G проучвания през 2016 г.

"Verizon работи в партньорство със Samsung, Ericsson, Intel, Nokia и Qualcomm в среда, която е максимално близка до реалната", споделя Ед Чан, вицепрезидент на компанията.

Предстои да видим какво точно ще представляват 5G мрежите, но от Verizon ни убеждават, че бъдещето е светло. С новите мрежи, ще разполагаме с "множество гигабита на секунда и едва части от секундата латентност".

Очакванията са тестовете да продължат цяла година, като надеждата е 5G да стане реалност най-рано през 2017г.

12 одобрения
3 неодобрения
Още от рубрика "Мрежи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
riona.jasmin
16:42, 01 май 2017
Страхотен и наистина информативен пост тук. Аз съм много в сайтове, които имат общо с изграждането на мускули, така че това е освежаващо за мен, за да открия какво имате тук. Поддържайте великолепната работа как бързо да отслабнете. [ препратка ]
1
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Verizon вече тества своя 5G хардуер"    

абонамент за бюлетина