Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Преподаването става по-лесно с виртуалната класна стая Lenovo AirClass

Решението Lenovo AirClass, което е достъпно по всяко време и отвсякъде, има за цел да подобри качеството на дистанционно обучение, предоставяйки редица полезни функции, включително възможности за анализ на емоционалната ангажираност на учащите.

06 януари 2016
5230 прочитания
6 одобрения
0 неодобрения

За своето представяне на изложението за потребителска електроника CES 2016 компанията Lenovo е приготвила внушително количество хардуер, но е редно да се отбележи и факта, че производителят има какво да покаже и в областта на софтуера. В случая става въпрос за продукт, насочен изключително към образованието и идващ във вид на “виртуална класна стая”. Казано по-точно, компанията е разработила решение за по-високо качество на виртуално и дистанционно обучение, наречено AirClass.

Преподаването става по-лесно с виртуалната класна стая Lenovo AirClass

От Lenovo аргументират необходимостта от такова решение с бързо растящата популярност на виртуалното обучение. По данните на Connection Academy и eLearning Industry, цитирани от компанията, броят на учениците, които избират онлайн или смесено обучение е нараснал с 80% за последните пет години, а 74% от компаниите използват виртуални обучения за своите служители.

Прочетете още: Възможности за онлайн обучение в българското Интернет пространство

Именно тук на помощ идва софтуерът AirClass, който според разработчика е лесен за използване както от преподавателите, така и от учащите се с възможности като опция за споделяне на документи, снимки и видео, както и функция за чат на живо. За разлика от виртуалните конферентни срещи, AirClass позволява възпроизвеждане на всички сесии в тяхната последователност и дори анализира степента на заетост на учениците, използвайки заснетите с личните им уеб камери видеоматериали.

Анализаторите предвиждат, че пазарът за емоционално-аналитичен софтуер ще достигне $10 милиарда в световен мащаб до пет години и AirClass е сред първите предоставящи тази възможност за виртуално обучение, подчертават още от Lenovo. Ето как работи тя: учениците могат да използват собствените си камери, за да се заснемат по време на сесия, което се комбинира със заснемането от други студенти и се анализира, за да покаже каква е ангажираността им и дали внимават по време на презентациите. AirClass предоставя анализа на преподавателя като част от т.нар. AirClass Replay. Идеята е по този начин презентиращият да може да открие своите пропуски и да подобри своя стил и съдържание за следващите си лекции.

Преподаването става по-лесно с виртуалната класна стая Lenovo AirClass

Според официалната информация, решението за виртуално обучение AirClass ще се предлага на абонаментен принцип според броя на учителите и броя на класните стаи на учител. Започвайки от $600 (USD) на година за един учител и една класна стая, цената намалява до $12 на класна стая за до 10 класни стаи. Всяка класна стая има неограничен брой уроци, а софтуерът може да бъде изпробван безплатно в рамките на 30-дневен срок.

6 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Преподаването става по-лесно с виртуалната класна стая Lenovo AirClass"    

абонамент за бюлетина