Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Плавен преход между приложения в пълноекранен режим в новите Ubuntu ОС

Това обещават от Canonical с предстоящо обновление на настолната версия на графичната среда Unity.

30 декември 2015
5179 прочитания
19 одобрения
1 неодобрение

Покрай нестихващия шум около последната версия на Windows алтернативните операционни ссистеми като че останаха на заден план, но това, разбира се, не значи, че те не се развиват. Всъщност работата и по тях тече с обичайните високи темпове. Това  доказва и компанията Canonical, която обяви предстоящо обновление на настолната версия на графичната среда Unity, която се изплзва в последните версии на open-source ОС платформата Ubuntu.

Плавен преход между приложения в пълноекранен режим в новите Ubuntu ОС

В съвсем кратко съобщение на официалната страница на Canonical в Google+ се споменава, че скоро потребителите на Ubuntu ще получат възможност за плавно превключване между всякакви приложения, работещи в пълноекранен режим. Това, според разработчиците, ще е една от функциите, които ще станат достъпни в новите Ubuntu.

Прочетете още: Windows софтуер под Linux – всичко, което трябва да знаем

За съжаление, засега няма никакви други подробности относно въпросната функция, която, между другото, вече беше спомената и по-рано от няколко Ubuntu разработчици. Има голяма вероятност тази функция да стане част от процеса на конверганция, който ще унифицира Unity интерфейсите на настолните и мобилните версии на Ubuntu. Предполага се че този процес ще придобие своя завършен вид в някоя от следващите версии на open-source ОС платформата – най-вероятно в Ubuntu 16.10.

19 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Плавен преход между приложения в пълноекранен режим в новите Ubuntu ОС"    

абонамент за бюлетина