Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Електромобил с дълъг пробег обещава да покаже Volkswagen на CES 2016

“Автомобилът ще сложи началото на нова ера в достъпните електромобили с голям пробег”, подгряват интереса на публиката представители на Volkswagen.

14 декември 2015
4611 прочитания
5 одобрения
2 неодобрения

След скандалното фиаско с подправените данни за емисиите на дизеловите автомобили, концернът Volkswagen ще трябва доста да се потруди, за да възстанови реномето си. От друга страна, компанията има достатъчно ресурс, за да започне да гради друго – в нова за себе си и модерна сфера, каквато са електромобилите. И, по всичко личи, ще започне да прави това съвсем скоро.

Volkswagen Electra

Това става ясно от съвсем скорошен “тийзър” на нов концептуален автомобил, който според наличната информация, ще бъде показан в началото на януари – на изложението за потребител-ска електроника CES 2016 в Лас Вегас. Става ясно, че въпросният прототип е оборудван с електрическо задвижване и, според заявленията на компанията, ще се отличава с възможности за солиден пробег между зарежданията. И по-точно, както подгряват интереса самите представители на Volkswagen, това звучи така:

Прочетете още: Електромобили обещават и от Porsche

“Автомобилът ще сложи началото на нова ера в достъпните електромобили с голям пробег”

Горе-долу това е и всичко, което е известно за въпросния електромобил на Volkswagen. Според неофициална информация, този концептуален автомобил може да стане предвестник на нов компактен ван – нещо като идеологически наследник на популярния фирмен модел Microbus от 60-те години на миналия век.

Тук е мястото да напомним, че неотдавна компанията Porsche, която е тясно свързана с Volkswagen,  също потвърди намерението си да започне производство не електромобили. Такъв, изпълнен в стилистиката на концептуалния Mission E, беше представен на автомобилното шоу във Франкфурт през сепетември, когато от компанията заявиха, че ще похарчат за реализацията на този си проект над 700 млн. евро с намерението да започнат производство към 2020 г.

На фона на това, със сигурност ще бъде интересно и какво е замислила “народната” компания Volkswagen.

5 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Lifestyle"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Електромобил с дълъг пробег обещава да покаже Volkswagen на CES 2016"    

абонамент за бюлетина