Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Официално: геймърският VR шлем HTC Vive излиза през април

Пазарният дебют на VR устройствата HTC Vive ще бъде отложен с 4-5 месеца, а в компанията обясняват това с желанието си да предоставят на потребителите максимално качествен продукт.

11 декември 2015
3553 прочитания
3 одобрения
0 неодобрения

След като стана ясно, че бъдещето принадлежи на виртуалната реалност, много компании започнаха разработки в тази сфера. Към тях през тази година се присъедини и HTC, която в началото на пролетта, по време на MWC 2015, представи VR шлем под собствената си марка разработен съвместно с Valve.  Сега, няколко месеца по-късно, производителят най-после е решил да изясни ситуацията с въпросното изделие, наречено Vive, като даде повече подробности относно неговата пазарна поява.

Официално: геймърският VR шлем HTC Vive излиза през април

И по-точно, компанията разсея първоначалните предположения, според които доставките на Vive, макар и в ограничени количества, трябваше да започнат още тази година. Оказва се, че пазарният дебют на VR устройствата ще бъде отложен с 4-5 месеца, а в HTC обясняват това с желанието си да предоставят на потребителите максимално качествен продукт.

Прочетете още: HTC и Valve задълбават във виртуалната реалност с Vive

От компанията отбелязват, че още от март насам непрекъснато работят по създаването на съдържание за шлема Vive, като в това отношение HTC си сътрудничи не само с Valve и с партньори от гейм индустрията, но и с такива извън нея.

Официално: геймърският VR шлем HTC Vive излиза през април

На 18 декември HTC ще проведе в Пекин конференция за разработчици, заинтересовани от развитието на Vive. А по време на януарското изложение за потребителска електроника CES 2016 в Лас Вегас ще бъде представен и нов комплект за разработка Vive Developer Kit, обещават от компанията.

Колкото до комерсиалната версия на VR шлема, то сега нейният пазарен дебют е насрочен за април 2016 г. Дали обаче HTC този път ще успее да влезе в поставения от самата нея срок тепърва предстои да разберем.

3 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Потребителска електроника"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Официално: геймърският VR шлем HTC Vive излиза през април"    

абонамент за бюлетина