Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Допинг за наблюдението на дома и офиса – две нови камери от D-Link

Според производителя, новите модели DCS-2230 и DCS-2210L, които излизат и на българския пазар, осигуряват кристална картина с HD качество дори при липса на достатъчно светлина, както и възможност за отдалечен достъп благодарение на приложението mydlink Lite

02 ноември 2015
4208 прочитания
7 одобрения
0 неодобрения

Възможността за непрекъснато видео наблюдение и способността да виждаш какво става у дома или в офиса, дори когато си на другия край на света със сигурност би допаднала не само на параноиците. А хубавото на съвременните технологии е, че те правят тази възможност и сравнително достъпна. Отличен пример за това са двете нови мрежови камери, които разширяват асортимента от решения за видео наблюдение на компанията D-Link – моделите DCS-2230 и DCS-2210L.

D-Link DCS-2230 network camera

Става въпрос за Full HD (1080p) мрежови камери с дневен и нощен режим, които са създадени за наблюдение на недостатъчно осветени пространства в дома или офиса. И двата модела имат 2-мегапикселов сензор, свързан с интегрирани инфрачервени LED светлини, осигуряващи непрекъснато наблюдение дори при пълна липса на светлина. Това прави устройствата подходящи за употреба в антрета или малки складови помещения, а вграденият сензор и инфрачервен (PIR) датчик засичат движение и промените в изображението се записват веднага,след което камерата изпраща e-mail на собственика или го известява за събитието през приложението mydlink Lite на неговия смартфон или таблет. Това безплатно приложение, достъпно в Apple Store и Google Play Store, автоматично разпознава дали потребителят използва мобилно устройство, свързано към домашната мрежа, или се свързва с камерата през интернет.

Прочетете още: Идеята за умен дом в български измерения

D-Link DCS-2210L network camera

Двете камери могат да бъдат монтирани лесно и бързо благодарение на компактния си дизайн и могат да свършат работа при различни сценарии на употреба. D-Link DCS-2230 е безжична камера, която може да се използва навсякъде в обсега на безжичната мрежа. Благодарение на PoE (Power-over-Ethernet) поддръжката, камерата D-Link DCS-2210L може да бъде захранена през мрежовия кабел, което дава възможност за инсталация на места, в които няма електрически контакти, например мазета или задни входове.

D-Link DCS-2230 network camera

В стандартния пакет на камерите е включен и софтуерът за наблюдение D-Link D-ViewCam, който дава възможност за изграждане на големи, професионални системи за видеонаблюдение на дома или офиса.Той може да показва видео в реално време, както и да го записва и възпроизвежда при необходимост. Безплатният софтуер поддържа до 32 мрежови камери в базовия пакет, които при нужда могат да бъдат увеличени до 64 с допълнителен лиценз.

Според официалната информация от D-Link, новите камери за видео наблюдение DCS-2210L и DCS-2230 вече са налични и в България, където се предлагат на препоръчителни крайно клиентски цени 659 лв. и 699 лв. съответно.

7 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Видеокамери"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Допинг за наблюдението на дома и офиса – две нови камери от D-Link"    

абонамент за бюлетина