Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Прoектор за из път: излиза новото P3B предложение на ASUS

Новият ASUS P3B е лек, голям колкото кутия за CD и захранван с батерия LED проектор с широкоъгълна леща и яркост 800 лумена, способен да възпроизвежда 58-инчови изображения от само метър разстояние.

07 октомври 2015
5058 прочитания
5 одобрения
0 неодобрения

За често пътуващите хора, чиято работа е свързана с демонстрации и презентации, в повечето случаи е достатъчно да имат лаптоп или дори таблет – ако презентират пред един или двама човека. Презентациите пред по-голяма аудитория обаче изисква и по-сериозни устройства, които са или тежки за носене, или с компромиси по отношение на качеството на картината. В компанията ASUS обаче смятат, че са намерили златната среда и са я въплътили в нов компактен проектор – моделът ASUS P3B, който беше представен за първи път на CES 2015, а сега излиза и на пазара.

ASUS P3B projector

Компактният мултимедиен проектор ASUS P3B всъщност е наследник на модела P2B, който надгражда с подобрени характеристики и възможности, които го правят подходящо решение и за домашна употреба. Също като своя предшественик, новото прожекционно устройство се захранва от вградена батерия. Апаратът е все така компактен и лек и може да възпроизвежда изображения с резолюция WXGA(1280 x 800), но вече с максимална яркост от 800 лумена. Широкоъгълната леща на P3B позволява проектиране на изображение с размери от 0.45 м до 3.4 м на близко разстояние, така че съвсем спокойно може да се прожектира 58-инчова картина от само метър дистанция. Вградената презареждаща се батерия осигурява до 3 часа проектиране без необходимост от зарядно устройство, а капацитетът и от 12 000 mAh й  дава възможност да служи и като допълнителна батерия за зареждане на мобилни джаджи (power bank). Потребителите могат да зареждат мобилните си устройства няколко пъти, дори проектора да е изключен.

Прочетете още: Кино-прожекции със смартфон? Възможни са с LG Minibeam Nano

Компактният P3B тежи с750 гр, а размерите му са 153.5 x 43 x 131.2 мм – приблизително с размерите на кутия за CD, които лесно пасват в куфарче или чанта. Предвидено е качествено озвучаване на базата на технологията ASUS SonicMaster, а също и Wi-Fi адаптер за директна безжична връзка с ноутбук или мобилно устройство, функциониращо с Android или iOS операционна система.

Проекторът P3B е оборудван също с HDMI/MHL и VGA портове за свързване с компютър, ноутбук, мобилни устройства, и други мултимедийни източници. Всъщност с устройството може да се презентира и без компютър, тъй като файловете могат да се възпроизведат и от microSD карта или USB памет, както и от вътрешната 2GB памет на устройството.

За съжаление, от ASUS не назовават цената, на която можем да получим всички тези мултимедийни удобства.

5 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Мултимедийни прожектори"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Прoектор за из път: излиза новото P3B предложение на ASUS"    

абонамент за бюлетина