Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

DDR4 ъпгрейд и за лаптопи: нови Premier 2133 SO-DIMM модули от ADATA

Последното поколение DRAM памети за ноутбуци е на разположение на потребителите за ъпгрейд на Haswell-E или нови Skylake-базирани конфигурации с новите ADATA Premier DDR4 2133 SO-DIMM модули, които излизат на пазара.

29 септември 2015
5017 прочитания
3 одобрения
0 неодобрения

Всеки РС ентуасиаст знае, че бързата RAM памет е едно от важните условия за осигуряване на висока системна производителност, а след като потребителите на настолни машини вече имат доста голям избор от DDR4 модули за своите компютри, редно е да се осигури такъв и за почитателите и асемблаторите на лаптопи. С това са се заели в компанията ADATA Technology, откъдето съобщават за готовност да предложат нови обяви Premier DDR4 2133 SO-DIMM модули, оптимизирани за най-добра производителност с новите Intel Skylake процесори и техните чипсети, както и с платформата Haswell-E. Според официалната информация, ADATA иска да насърчи преминаването към новото поколение DRAM и в мобилните компютри, тъй като DDR4 предлага по-висока производителност и по-добра енергийна ефективност. От компанията уверяват също, че нейните нови памети са минали щателно тестване във фирмените лаборатории и се предлагат с ограничена доживотна гаранция.

 новите Premier 2133 SO-DIMM модули от ADATA

 

Прочетете още: 7 причини да запазим старото РС, вместо да купуваме ново

SO-DIMM паметите ADATA Premier DDR4 2133 се предлагат като 4GB и 8GB модули, като и двата варианта работят на високата скорост от 2133MHz. Това представлява съществен скок в производителността в сравнение с DDR3 паметта, която в ноутбуците обикновено е на 1333 MHz или 1600MHz. DDR4 следователно носи нов етап в производителността на паметта и, както при настолните РС, потребителите на ноутбуци също ще спечелят от преминаването към DDR4. Това важи за новите мобилни машини, които са съвместими с DDR4, но са закупени с DDR3 заради по-ниската стойност. Идеята на ADATA е да даде на тези потребители възможност да обновят машините си с DDR4 памет, за да се възползват от възможностите на този важен технологичен напредък при персоналните компютри.

 новите Premier 2133 SO-DIMM модули от ADATA

Всъщност според компанията, DDR4 осигурява още по-осезаеми предимства при преносимите компютри, отколкото при настолните. Понеже дава повече изчислителна мощност при по-малко потребление на енергия, DDR4 повишава производителността и същевременно увеличава времето за работа на батерия. SO-DIMM модулите ADATA Premier DDR4 2133 например работят на 1.2V, в сравнение с 1.35V при DDR3 модулите, като консумират 20% по-малко енергия.

За съжаление, в своето съобщение от ADATA не споменават цените на новите Premier DDR4 2133 памети за лаптопи.

3 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Оперативна памет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"DDR4 ъпгрейд и за лаптопи: нови Premier 2133 SO-DIMM модули от ADATA"    

абонамент за бюлетина