Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Дългите кликове по уеб линковете – 3 начина за използването им

Поредното доказателство, че дребните неща правят живота ни по-хубав под формата на няколко разширения за Fitrefox и Chrome, които спестяват нуждата от инсталиране на приложения за емулиране на скрол-бутон за тъчпадите на лаптопите.

23 септември 2015
6308 прочитания
8 одобрения
0 неодобрения

За свикналите с хубави мишки РС потребители работата с лаптоп понякога може да се окаже сериозно изпитание за нервите. В много ноутбуци например и досега е невъзможно (или най-малкото е доста трудно) да се настрои емулация на среден бутон на тъчпада. В резултат на този факт дори някои елементарни задачи, като например отварянето на линк във фонов таб на браузъра, се превръщат в ритуал, от който с радост всеки би се лишил. Е, има начин той да бъде избегнат.

Дългите кликове по уеб линковете –  3 начина за използването им

Това установихме през няколкото почивни дни, когато ни попадна информация за ново разширение за Firefox, което дава възможност за отваряне на линкове във фонови табове с т.нар. дълъг клик. Кратко ровене в Мрежата пък ни показа, че подобни разширения има и за браузъра Chrome. Ето накратко кои са тези програмки и с какво ви помагат те:

Прочетете още: Google Maps – полезни трикове и тайни

Разширението QuickTab за Firefox позволява отваряне на линкове във фонов режим с дълъг (,2 секунди) клик на левия бутон на мишката (или тъчпада) върху тях. Разширението в момента се предлага във версия 0.02 и се инсталира в браузъра, без да изисква рестартирането му.

Дългите кликове по уеб линковете –  3 начина за използването им

Аналогичните разширения за Chrome са най-малко две: LongClick New Tab и Long Press New Tab. Първото от тях изисква клик с продължителност само 0,5 секунди, за да отвори препратка във фонов таб, а Long Press New Tab дава възможност за целта да се използва както левия, така и десния бутон на мишката/тъчпада.

Защо да ни пука за тези елементарни дребни програмки? Ами най-малкото, за разлика от приложенията, които добавят възможност за емулация на скрол-бутон за лаптоп тъчпади, браузърните разширения работят на всяка система. Т.е. ако решите да минете от Windows на Mac, няма да ви се налага всеки път да свиквате отново със специфичните реакции на тъчпадите използващи различни емулиращи приложения. Пък и в края на краищата да не забравяме, че именно дребните неща правят живота ни по-хубав.

8 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Полезни съвети"
КОМЕНТАРИ ОТ  
jon.cornertoy
13:02, 29 ноември 2015
Постът е абсолютно страхотни Много голяма информация и вдъхновение и двете от които всички ние се нуждаем. Също така обичам да се възхищаваме на време и усилия ще ви постави в своя уебсайт и подробна информация, което предлагаме. Аз ще маркирате вашия сайт. [ препратка ]
1
одобрения: 1
rony.ca44
12:15, 03 декември 2015
Дзякуючы нейкай іншай фантастычнай пасады. Месца яшчэ можа проста хто атрымаць той тып інфармацыі ў такім ідэальным метаду напісання? У мяне ёсць уяўленне наступны тыдзень і Im на выгляд такой інфармацыі. [ препратка ]
2
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Дългите кликове по уеб линковете – 3 начина за използването им"    

абонамент за бюлетина