Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

SAP Labs ще финансира квалификацията на учителите по информатика

SAP Labs България подпомага учители за допълнителна подготовка по информатика и ИТ, като финансира участието им в курс за допълнителна професионална квалификация на Факултета по математика и информатика към Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

08 септември 2015
7032 прочитания
8 одобрения
0 неодобрения

Наближава стартът на новата учебна година, а с нея – и рисковете учителите по информатика да се изправят срещу ученици, знаещи повече от тях по предмета, който те трябва да преподават. За да минимизира тези рискове и да подобри качеството на обучението по информатика в родните училища, компанията SAP Labs България е решила да подкрепи Факултета по математика и информатика към Софийски университет „Св. Климент Охридски” в организирането на едногодишен курс за придобиване на допълнителна професионална квалификация „Учител профилирана подготовка по информатика и ИТ” и подготовка за повишаване на професионално-квалификационна степен (ПКС).

informatics

Става въпрос за курс, който е специално предназначен за учители по информатика, ИТ и/или по математика, които имат желание да се развиват. Формата на обучение е задочна, занятията са в събота, неделя и през ученическите ваканции, a успешното преминаване през курса изисква разработка на дипломен проект. Курсът е с продължителност от ноември 2015 г. до октомври 2016, а обучението в него е съобразено с най-новите тенденции и изисквания към преподаването по информатика и ИТ в съвременното българско училище, уверяват от SAP Labs.

Прочетете още: Нова програма ще популяризира роботиката в родните училища

От компанията ще помагат не само чрез предоставяне на материали и водене на някои от занятията в програмата на курса, но и като финансират таксата за курса на “избрани учители”. Казано по-точно, от SAP търсят “мотивирани преподаватели, които имат желание и визия как да приложат наученото по време на курса с цел подобряването на подготовката на учениците по информатика и ИТ”.

Желаещите за финансиране на курса учители трябва да изпратят CV и мотивационно писмо, след което ще бъдат поканени и за допълнително събеседване, гласи още официалната информация. Според изпълнителният директор на компанията, Радослав Николов, сред критериите за избор на учители, които ще тя ще подпомогне, са фактори като “активности в извънкласни дейности и положени усилия в насока подобряване образованието по ИТ, участия в конференции, готовност на учителите на последващ обучението етап да организират посещения на преподаватели от курса в своите часове, където да покажат как са интегрирали наученото в своите занятия”.

Кандидатстването за финансиране таксата за участие в курса за допълнителна подготовка по информатика и ИТ е отворено до 1 октомври.

8 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"SAP Labs ще финансира квалификацията на учителите по информатика"    

абонамент за бюлетина