Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

ASUS пуска вода, за да охлажда ултра мощните геймърски лаптопи

В навечерието на IFA 2015 компанията ASUS обяви GX700 - необичаен геймърски ноутбук с водно охлаждане, 17-инчов 4K екран, дискратна NVIDIA GeForce GTX и разблокиран процесор Intel Skylake-K. Но за геймърите има и други добри новини - от фирмената ROG серия.

03 септември 2015
6646 прочитания
13 одобрения
0 неодобрения

Виждали сме вече всякакви мобилни “хибриди”, а също и огромен брой геймърски лаптопи, но компанията ASUS е на път да ни изненада за подреден път с нестандартна мисъл и необичаен дизайн. Потенциал за такова постижение има обявения в навечерието на изложението IFA 2015 нов геймърски ноутбук от флагмански клас на компанията, кръстен ASUS GX700.

ASUS GX700 gaming laptop iwth water cooling

За съжаление, представителите на компанията бяха доста пестеливи на подробности за тази нова машина, но необичайното се набива в очи веднага, привличайки вниманието върху факта, че в случая става въпрос за комбинация от лаптоп и базирана на течност охлаждаща система, която при нужда може да се закрепва към ноутбука посредством специален док. Това, разбира се, оставя известни съмнения по отношение на преносимостта на устройството (или по-точно устройствата), но всички знаем, че това е фактор, с който геймърите и любителите на ултра производителността обикновено са склонни да правят компромиси.

Прочетете още: ROG G501 е най-новият тънък и тих геймърски лаптоп на ASUS

Такива обаче по отношение на бързодействието в игрите не може да има, особено предвид факта, че оборудвания със 17-инчов 4К екран ASUS GX700 е снабден и с един от най-новите мобилни процесори – представител на новите Skylake чипове на Intel, при това такъв с разблокиран множител (с индекс K), който може да се овърклоква. Е, сега вече е ясно и защо може да се наложи използването на нестандартната преносима система за водно охлаждане. А между другото, доста гореща (поне в преносния смисъл на думата) може да се окаже и дискретната видеокарта, която е неназован нов модел от фамилията NVIDIA GeForce GTX.

За съжаление, това е общо взето всичко, което се знае за ASUS GX700, ако не смятаме информацията, че можем да очакваме този модел на пазара към края на годината.

ASUS ROG G752 gaming laptop

За геймърите обаче има и друга добра новина от компанията, която идва с анонса на още един мощен 17-инчов геймърски лаптоп – ASUS ROG G752 (на втората снимка). Въпросният модел също използва нови Skylake процесори и ще бъде предлаган в три основни нива на оборудване, различаващи се най-вече по графичните карти, които могат да бъдат модели от GeForce GTX 965m до GeForce GTX 980m. Изборът от процесори пък включва модели от Core i7-6700HQ до Core i7-6820HK, както и оперативна DDR4 памет с обем до 64GB. Всички ROG G752 машини ще поддържат също M.2 PCIe устройства за съхранение с NVME и 2.5-инчови SATA носители. Според наличната информация, цените на G752-серията геймърски лаптопи ще започва от $1500.

13 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
seonorthmelbourne
08:36, 07 септември 2015
I found your this post while searching for some related information on blog search...Its a good post..keep posting and update the information.

<a href="http://seonorthmelbourne.com.au/">SEO Melbourne</a>
1
одобрения: -1
Expert SEO in Melbourne
pachandcaulk
09:39, 08 септември 2015
2
одобрения: 1
my homepage http://patchandcaulk.com.au/
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"ASUS пуска вода, за да охлажда ултра мощните геймърски лаптопи"    

абонамент за бюлетина