Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Chrome започва да блокира Flash-съдържанието на уеб страниците

От 1-ви септември браузърът Chrome по подразбиране ще блокира цялото автоматично стартирано Flash-съдържание, включително рекламите и част от видеото.

31 август 2015
6739 прочитания
22 одобрения
0 неодобрения

От утре животът на потребителите на браузъра Chrome ще стане по-лесен – за сметка на този на рекламодателите. Това ще се случи с въвеждането на една нова възможност, която се появи за първи път в програмата през пролетта – т.нар. умно блокиране на Flash-съдържанието на уеб страниците, чието въвеждане разработчиците на Google обясниха с желанието да намалят натоварването на процесорите и, съответно, да удължат времето за автономна работа на лаптопите.

Chrome logo

До този момент функцията беше достъпна само в бета-изданията на браузъра, но от утре, 1 септември, тя става неотменна част от Chrome и започва да блокира по подразбиране цялото автоматично стартирано Flash-съдържание, включително всички реклами и част от видеото.

Прочетете още: Google Chrome - скритите, но полезни функции

Автоматичното възпроизвеждане на видео няма да се блокира само в случаите, когато то е разположено на популярни уеб ресурси за видео хостинг (напр. Youtube, Vimeo). В другите случаи то ще бъде поставяно на пауза, която може да бъде деактивирана по стандартния начин – с клик в областта с плейъра.

Интересно е да се отбележи, че от утре, 1 септември, животът на рекламодателите, използващи Flash вместо HTML5, ще усложни и гигантът Amazon, при това дори в още по-строга форма – компанията просто престава да приема реклами във формат Flash.

Според официалните статистики, през първото тримесечие на 2015 г. Flash рекламата е била по-популярна от HTML5-базираната такава и, съгласно отчетите на компанията Sizmek, от 10 млрд. анализирани банери около 55% са използвали Flash, а 45% – HTML5. С въвеждането на споменатите по-горе мерки обаче съотношението вероятно ще се промени.

22 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Chrome започва да блокира Flash-съдържанието на уеб страниците"    

абонамент за бюлетина