Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

В услуга на дамите – онлайн запознанства в стил “матриархат”

В родното интернет пространство расте един нов сайт за запознанства, в който нежният и силният пол са едно и също нещо - Damikanyat.bg, а нетрадиционната концепция изглежда успешна.

25 август 2015
7074 прочитания
54 одобрения
6 неодобрения

8ми март е все още далеч, но все пак опитайте да си представите свят, в който жените са доминиращия пол и имат властта да избират своята половинка, докато мъжете мълчаливо се борят за тяхното одобрение. За “мъжкарите” това сигурно звучи като кошмар, но онези представители на т.нар. силен пол, които са честни пред себе си, вероятно ще приемат факта, че това съвсем не е далеч и от днешната реалност. Е, това положение вече е факт и в родното Интернет пространство, където расте един нов сайт за запознанства, наречен Damikanyat.bg.

Damikanyat.bg - онлайн запознанства в стил “матриархат”

Името съвсем не е случайно, защото за разлика от другите сайтове за запознанства, Damikanyat.bg прилага изцяло нова и различна система за взаимодействие между двата пола – единствено дамите решават кой може да им пише и кой не. Това, което могат да правят мъжете, е да се борят за тяхното внимание и се опитват да си спечелят правото да им пишат.

Прочетете още: Създадоха сайт за запознанства само за красиви хора

„Един от основните проблеми в класическите сайтове за запознанства е, че там има много повече мъже, отколкото жени. В следствие на това, жените са притиснати от мъжкото присъствие и не се чувстват комфортно. Това, че в Damikanyat.bg, мъжете се нуждаят от предварително позволение за да пишат на жените елиминира този проблем и дава предимството на дамите“, обясняват създателите на сайта,  Никола Калинов (24г.) и Владимир Маринов (26г.), които очевидно са истински джентълмени.

Damikanyat.bg - онлайн запознанства в стил “матриархат”

Въпреки, че мъжете не могат да пишат директно на жените в сайта, те могат да им изпращат „чарове“ – функция, чрез която могат да проявят интерес към дамите, които намират за неустоими. След това, дамите избират измежду всичките си ухажори и решават кой може да им пише и кой не. Щастливците получават позволението за това под формата на „покана“, от където идва и името на сайта – Дами канят. Всъщност принципът на работа е обяснен доста изчерпателно и в следното кратко видео:

Тази нова концепция в сайтовете за запознанства поне засега изглежда успешна, ако се съди от кратката досегашна история на платформата. Damikanyat.bg стартира в началото на 2014 г., но година и половина по-късно, той вече има около 10 хил. регистрации от цялата страна и, според официалната информация, продължава да расте. Освен това, от появата си до днес, сайтът Damikanyat.bg е преминал през няколко големи ъпдейта, като всеки път, авторите му се стараят да го обогатят с все по-полезни и оригинални функции. Поредното такова обновяване е насрочено за 5 септември и, според създателите на сайта, „то ще бъде най-интересното“. Е, поне няма да чакаме още дълго, за да научим какво ще е то.

54 одобрения
6 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"В услуга на дамите – онлайн запознанства в стил “матриархат”"    

абонамент за бюлетина