Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Радост за гейм-кастърите - Intel RealSense камера от Razer

На започналия вчера годишен форум за разработчици на Intel (IDF 2015) компанията Razer обяви камера с поддръжка наа технологията Intel RealSense, предназначена специално за онлайн гейм-кастинг.

19 август 2015
4314 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения

Традиционният годишен форум за разработчици на Intel (IDF) обикновено се провежда през септември, но тази година събитието е в разгара на лятото, което поради тази причина се „разгорещява“ и с доста интересни технологични новини. Една от тях сигурно ще зарадва доста геймърите, които обичат да транслират своите игрови приключения онлайн в специализираните услуги от рода на Twitch например.

Razer Intel RealSense game-casting camera

Става въпрос за нова камера с поддръжка на технологията Intel RealSense на компанията Razer. Глаавна особеност на въпросното изделие е възможността за автоматично премахване на фона, на който се снима играчът и нанасяне само на неговото изображение върху геймплей видеото. Всъщност тази възможност може да бъде доста полезна и при видеоконференции например.

Прочетете още: Хардуерните новъведения, които ще станат масови с Windows 10

Освен това Intel RealSense технологията в камерата на Razer дава възможност за 3D сканиране на обекти, както и за улавяне на движения и жестове.

Разбира се, тази камера съвсем не е единствената интересна новина от тазгодишната конференция IDF 2015. Ние, разбира се, ще ви съобщаваме своевременно най-любопитното от форума, а обобщение на показаното на събитието очаквайте по-късно този месец – малко след завръщането на кореспондента на PC World BG.

1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "PC периферия и аксесоари"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Радост за гейм-кастърите - Intel RealSense камера от Razer"    

абонамент за бюлетина