Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Паник-бутон за бързо скриване на онлайн лудории (в Chrome)

Разширението Panic Button за Chrome скрива светкавично всички табове, които не е трябвало да отваряте, и прави така, че всичко да изглежда както трябва за пред шефа.

06 юли 2015
6440 прочитания
10 одобрения
2 неодобрения

За добро или зло, голяма част от забранените неща обикновено са сред най-приятните. Особено ако става въпрос за забраните, които работодателите налагат на своите служители в работно време – например като тези за ровене в несвързани с конкретните задачи сайтове или за чатене в социалните начини. Може би поради тази причина тези дейности са така популярни и дори още по-приятни именно в службата … е, поне докато не ви пипне шефът.

За щастие, има начини да си спестите ядовете, свързани с една такава неприятна ситуация. Как? Достатъчно е да знаете например за един полезен малък инструмент, наличен в Chrome Web Store и създаден от VPN специалистите на компанията с доста красноречивото име HideMyAss (което не възнамеряваме да превеждаме).

HideMyAss

Прочетете още: Шапки невидимки за Мрежата:

Става въпрос за едно удобно малко браузърно разширение за Chrome, носещо не по-малко красноречивото наименование Panic Button. Функцията на въпросното разширение е изключително проста – само кликате на съответната му червена иконка и всички отворени в браузъра табове изчезват.

Panic Button for Chrome

При това няма значение дали сте отворили само един “забранен” таб или цял отделен прозорец с обяви за екскурзии и летни почивки на море и планина. А след като опасността (разбирай, зоркото око на шефа) отмине надолу по коридора, просто натискате отново паник-бутона (който сега е зелен) и всички табове отново са на ваше разположение.

Panic Button for Chrome

Ако искате да овладеете това умение за светкавичен онлайн камуфлаж, можете да си инсталирате разширението Panic Button от Chrome Web Store. След това кликнете с десен бутон на съответния бутон, който излиза вдясно, точно до адресната лента на браузъра и изберете Options, за да настроите разширението.

Първото нещо, което ще видите в менюто с опциите е възможност да си настроите бърза клавишна комбинация за стартиране на паник бутона, която се задейства в случай, че не можете достатъчно бързо да грабнете мишката си. По подразбиране бързият бутон е F4, но имате възможност да си изберете почти всякаква клавишна комбинация с бутоните CTRL, ALT или SHIFT.
След това имате възможност да защитите отворените си табове и с парола – за допълнителна сигурност, в случай, че шефът ви е много подозрителен тип.

Panic Button for Chrome


Но може би най-важното, което ви позволява менюто с опциите на разширението, е да определяте каква уеб страница или страници да ви отвяря бразуъра при натискане на паник-бутона. По подразбиране за такава “безопасна страница” е избрана празната такава, която се показва при отваряне на нов раздел (таб) в Chrome. Но имате възможност да изберете и нещо по-конкретно или по-“работно” като например страницата на служебния мейл, да речем. Можете да добавите и множество такива безопасни страници по свой избор. Добре е все пак да не прекалявате с бройката им, защото всяка нова страница означава и по-дълго време за зареждане … а твърде много едновременно зареждащи се табове могат да направят така, че да изглеждате по-виновен, отколкото сте всъщност.

Иначе това е всичко, което трябва да знаете за този така полезен в тежките за работа летни дни Panic Button. Радвайте му се от сърце и го използвайте го разумно, пък нека шефовете проверяват колкото си искат.

10 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Практика"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Паник-бутон за бързо скриване на онлайн лудории (в Chrome)"    

абонамент за бюлетина