Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Можем ли да си направим 3D принтер в домашни условия и как?

На тези въпроси ще отговори първото у нас обучение, в което професионалист в областта ще разкрие също как функционира всеки 3D принтер, какви компоненти има и как такова устройство може да бъде сглобено от нулата.

01 юли 2015
7397 прочитания
6 одобрения
0 неодобрения

В днешно време 3D печатът вече не е просто абстрактна “гореща” технология, за която четем по сайтовете, а решение, което е на път да проникне в доста сфери от живота ни: архитектурата, дизайна, проектантските дейности, модата, рекламата, производството на домашни потреби, на играчки и екшън фигурки, на бижута и дори на пластмасови визитки.. И то не само защото вече всеки български потребител може да си купи относително евтин 3D принтер, а и поради факта, че такова устройство може да се направи самостоятелно и в домашни условия.

обучение на тема

Това може и да звучи невероятно, но е факт, че първото у нас обучение на тема "Как да си направим 3D принтер в домашни условия" вече набира участници. А участниците в тази инициатива, която се организира от образователния портал Uchi.bg,  за няколко часа ще могат да научат как функционира всеки 3D принтер, какви компоненти има и как такова устройство може да бъде сглобено от нулата.

Прочетете още: Вижте как филмът Terminator 2 вдъхновява по-бърз 3D печат

Според организаторите въпросният обучителен курс е подходящ за широк спектър от инженерни специалности, ИТ специалисти и компании, работещи в тази сфера. Добре дошли са и всички ентусиасти, които изпитват непреодолимо желание да разберат как работят нещата около тях, интересуват се от новостите и по-скоро биха рискували да счупят едно устройство, но не и да не го разглобят. Участниците в обучението ще се запознаят с различните технологии и концепции за 3D принтиране и след неговото завършване ще могат да си направят сами пълноценен 3D принтер, да поправят и сервизират такива устройства, както и да си създадат кит (комплект) за лесно сглобяване.

Лектор ще бъде IT специалистът Даниел Георгиев, който през последните години е натрупал сериозен опит в работата с 3D принтери и създаването на такива устройства. Обучението ще се проведе на 15 юли, а повече информация е достъпна на неговия официален уеб-адрес.

6 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Практика"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Можем ли да си направим 3D принтер в домашни условия и как?"    

абонамент за бюлетина