Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

The Witcher 3: Wild Hunt – всичко, което трябва да знаем

Броени дни преди премиерата на играта обобщаваме по-важната и интересна информация за The Witcher 3: Wild Hunt.

07 май 2015
14398 прочитания
16 одобрения
2 неодобрения
Страница 1 от 2

The Witcher 3: Wild Hunt отдавна се оформя като едно от истински големите събития в гейминга. Откакто се появи оригинала през 2007-ма година, мрачният фентъзи свят преплитащ политически интриги в стил Game of Thronesзавоюва фенове по цял свят, включително и по нашите ширини. А сега, с третото си издание, когато играта придобива масивен, дишащ, отворен свят, очакванията на RPG феновете се изстрелват в небесата.

Броени дни преди премиерата на играта ще ви представим по-важната и интересна информация за The Witcher 3: Wild Hunt с надеждата, че така ще направим чакането по-малко болезнено.

The Witcher 3: Wild Hunt

Прочетете още: Най-очакваните игри на 2015 година


За миналото на Geralt и мащабната история на The Witcher

Ако изпитвате някаква неувереност в TheWitcher 3 заради тройката в заглавието и вероятността, че има много да наваксвате с историята от предходните игри, не се тревожете. Освен че The Witcher 3: Wild Huntне е директно продължение и спокойно може да се отчете като самостоятелна история, по-интересните моменти от миналото ще бъдат разказани с ретроспективни сцени и диалог. За ветераните, в новата игра ще видим развитието на редица герои, които единствено са били споменавани преди.

The Witcher 3: Wild Hunt

Ciri е вторият играем персонаж

Симпатичната девойка, която несъмнено сте забелязали от скрийншотите наоколо, е новият играем персонаж. Тя е чирак на Geralt и в хода на действието ще става все по-уверена в способностите си. Превключването между двамата няма да е свободно, а на определени моменти от развитието на основната сюжетна линия.

Светът е много, МНОГО по-голям

Досега The Witcher игрите следваха линейна структура, но вече имаме отворен свят, толкова масивен, че на човек може да му се завърти главата. Ако трябва да боравим с цифри, картата на The Witcher 3 е 136 кв. км, което е около 35 пъти повече от The Witcher 2, 3 пъти повече от Far Cry 4 и 3.5 пъти повече от Skyrim.

The Witcher 3: Wild Hunt

Самият свят е разделен на три основни локации – едната включва гигантския град Novigrad (в пъти по-голям от Wyzima в първата игра); втората е блатиста местност наречена No Man's Land, а третата е снежна и планинска тундра. Добра новина е, че е въпрос на личен избор дали ще изследвате света парче по парче или ще се впуснете в обиколка още от началото – цялата карта е отворена и преминаването през отделните зони се случва моментално, без зареждащи екрани (зареждане ще има единствено при пускане на играта, при бързото пътуване от зона в зона и след умиране). Освен това, противниците винаги ще са около вашето ниво, което означава, че няма да има места, където враговете ще ви убиват с един удар.

Работата на вещера няма свършване

В Wild Hunt, както подсказва заглавието, ще трябва да вземете професията на вещера в най-буквален смисъл и да пълните джобовете си с парите от лова на опасни и най-вече грозни чудовища.Ловът ще е основният източник на приходи за Geralt и Ciriи в колкото по-опасни приключения се впускате, толкова по-голяма ще е наградата.

The Witcher 3: Wild Hunt

Откриването на целите ще е подобно на детективския режим в Batman игрите, където свръхсетивността на главния герой му показва различни следи. Но някои зверове ще са толкова трудни за откриване и проследяване, че ще ви се налага да се вслушвате в звуците (или липсата на такива) около себе си. Според разработчиците обаче, налични ще бъдат и редица други странични дейности, от които могат да се изкарват пари с цел закупуване на брони, материали за занаятчийството или просто да се развеселите с няколко бири в местната таверна.

Живият свят

CD Projekt имат изключително високи цели по отношение на размера на картата, но това би било напразно, ако нямаме какво да правим в този свят. Населението по селата и градовете ще си има своите рутинни задачи, докато пътувате ще се появяват произволни странични куестове, а дори и климатичните условия ще афектират приключенията на двамата главни герои. Настоящето им местоположение, също ще се отразява върху състоянието на дадена зона и действията, в които участвате.

The Witcher 3: Wild Hunt

С други думи, когато пътувате през разкъсваната от конфликти No Man’s Land, постоянно ще попадате на злосторници тормозещи мирното население или на враждуващи фракции; в по-стабилните и мирни локации, задачите, които ще трябва да изпълнявате ще са основно политически проблеми, семейни драми или чисто комични ситуации.

Вещерските възприятия са подобрени

Освен за ловуване и проследяване на врагове, вещерските възприятия са развити допълнително и вече ще помагат дори и в битките. В предишните игри, нашия човек трябваше да намира книги или да изкопчва допълниелна информация от NPC-тата за слабостите на определени врагове. Но в резултат, слабостите на враговете се изразяваха в това да се открие срещу какъв тип атака приемат по-малко поражения. Е, в Wild Hunt ще можем буквално да надникнем в анатомията на противниците.

The Witcher 3: Wild Hunt

Сега, когато Geralt си е написал домашното, умението Witcher Senses ще се активира и показва жизненоважните органи и слабите места на дадения враг. За пример, някои вампири имат отровна жлеза, която може да доведе до много проблеми при ухапване, но задействането на Witcher Senses дава на Geralt тактическо преимущество, позволявайки му да забави времето докато се води битката и да прониже с меча си мястото, където е жлезата на вампира.


Продължава на следващата страница

16 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"The Witcher 3: Wild Hunt – всичко, което трябва да знаем"    

абонамент за бюлетина