Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Leica иска $7450 за апарат, правещ само черно-бели снимки

Толкова според производителя струват възможностите за монохромно снимане в качество, близко до това на лентовите фотоапарати, каквито има новият модел Leica M Monochrom Type 246. Продажбите на апарата стартират на 7 май, а при покупка потребителите ще могат да си свалят безплатно и софтуера Adobe Photoshop Lightroom.

05 май 2015
5202 прочитания
12 одобрения
0 неодобрения

Не, черно-белите снимки определено не са отживелица. Не и когато според някои компании един фотоапарат, способен да прави само монохромни снимки, може да се предлага за $7450. Във всеки случай, това е официалната цена на цифровия модел Leica M Monochrom Type 246, чиито продажби започват от 7 май. Толкова според известния производител на фотографска техника струва възможността да се правят черно-бели снимки с високо качество и рязкост, съизмерими с тези на лентовите камери. А както е добре известно, всяко нещо струва толкова, за колкото може да се продаде.

Leica M Monochrom Type 246

Прочетете още: Ода за фотографските аксесоари

По отношение на останалите характеристики новият Leica M Monochrom Type 246  звучи съвсем в крак с тенденциите във високия фото-клас на днешния ден. Фотоапаратът е оборудван с пълнокадров 24-мегапикселов сензор, графичен процесор Maestro и 2 GB вграден буфер. Моделът има също така 3-инчов дисплей, покрит със защитно сапфирено стъкло и с резолюция 921,6 точки, както и слот за включване на външна светкавица.

Leica M Monochrom Type 246

Фотоапаратът е изпълнен в класически по форма корпус, включващ метални органи за управление на диафрагмата и експозицията. Устройството може да снима също Full HD видео с честота 24 или 25 к/с – възможност, каквато липсваше в предишното поколение апарати от тази линия на марката.  Добавена е също и Live View функция.

Leica M Monochrom Type 246

След планирания за вдругиден пазарен дебют на новия фотоапарат Leica M Monochrom Type 246, подребителите, които си го закупят, ще могат да се възползват и от един бонус – безплатно сваляне на софтуера Adobe Photoshop Lightroom.

Дали инвестицията си заслужава? Това е въпрос на който могат да отговорят само опитните фотографи. Известно улеснение в търсенето на отговора предлага и самата компания, която публикува няколко снимки, заснети с Monochrom Type 246 от професионалиста Рагнар Акселсон (Ragnar Axelsson). Предлагаме ви да видите три от тях по-долу:

Leica M Monochrom Type 246

Leica M Monochrom Type 246

Leica M Monochrom Type 246 shot


12 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Цифрова фотография"
КОМЕНТАРИ ОТ  
et_machibo
10:44, 06 май 2015
1
одобрения: 0
et_machibo
10:45, 06 май 2015
2
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Leica иска $7450 за апарат, правещ само черно-бели снимки"    

абонамент за бюлетина